Superstjernen og OL-medaljøren Gus Kenworthy satser mot et nytt OL, og bytter landslag fra USA til Storbritannia, melder BBC og en rekke andre internasjonale medier.

Kenworthy har representert i USA i hele skikarrieren, men er faktisk født i Essex i England. Hans mor er også fra Storbritannia - som han sier er årsaken til at han nå velger å bytte.

Annonse

– OL i 2022 er helt garantert mitt siste, og jeg har bestemt meg for å gjøre det for min mor, sier Kenworthy til BBC.

Det ser altså ikke ut til å være en kontroversiell avgjørelse som ligger til grunn. Han er også tydelig på at det ikke handler om manglende plass i den amerikanske troppen.

– Jeg er ikke i tvil om at jeg kunne gått tilbake til USA. Men dette er bedre for meg, og jeg tar ikke en plass fra en av kompisene mine i laget.

Han bor selv i Los Angeles i California, men har fremdeles britisk statsborgerskap. Han står ikke oppført på det britiske skiforbundets nettsteder enda.

Kenworthy har 5 X Games-medaljer og nevnte sølv fra OL. I tillegg til skikjøringen har han de siste årene vokst seg stor som influencer, skuespiller og blitt en tradisjonell kjendis i USA. Han ble også i 2015 den første freeskieren som stod fram som homofil. Det fikk blant annet Terje Håkonsen til å reagere. Han er også en av få utøvere som utmerker seg i både superpipe og slopestyle.

Dermed blir Kenworthy lagkamerat med den også profilerte skikjøreren James Woods.

Neste OL, altså i 2022, kjøres i Beijing i Kina.