/ Nyheter

Fjellfilmfestivalen 2005

Opplev K2, på stort lerret! Sterke dokumentarer, actionsport og aktuelle foredrag står på programmet når Fjellfilmfestivalen 2005 snurrer i gang på Turtagrø 16. – 18. september.

Sist oppdatert 29. juni 2005 kl 14.56
FINT FJELL: På Turtagrø kan du bli den første til å høre de norske K2-klatrernes egen fortelling!
FINT FJELL: På Turtagrø kan du bli den første til å høre de norske K2-klatrernes egen fortelling!

For tredje år arrangeres Nordisk Fjellfilmfestival på Turtagrø i Jotunheimen. Som alltid med variert program, alt fra ferske actionsportfilmer til grundige dokumentarer. Fellesnevneren er aktivitet som foregår i naturen, og helst i fjellet.

– Det skapes mye fantastisk film som omhandler menneskets møte med naturen. Vi vil vise bredden i disse produksjonene, og gi publikum filmopplevelser midt i et av våre flotteste fjellområder, sier festivalsjef Anders Waage Nilsen.

Rett fra K2!

Han lover både ski- og snowboardfilmer, padlefilmer. sykkelfilmer og tankevekkende dokumentarer. Flere av filmene vil vises på et gigantisk utendørslerret, med Store Skagastølstind i bakgrunnen.

– Å se film i slike omgivelser er en svært spesiell opplevelse. Og om man blir inspirert av filmene på kveldstid kan man bruke dagen til selv å begi seg ut i naturen, sier Waage Nilsen.

Årets ”tema” er fjellområdet Karakoram i pakistansk Himalaya. Her ligger verdens vakreste og mest krevende fjell, deriblant K2. Verdens nest høyeste fjell er svært aktuelt om dagen, takket være den norske ekspedisjonen som i disse dager jobber seg oppover fjellet.

– Vi er stolte over å fortelle at den norske K2-ekspedisjonen har lovet å komme på festivalen med en helt fersk beretning, sier Anders Waage Nilsen.

I forbindelse med temaseksjonen vil også den britiske filmskaperen og skribenten Jim Curran vise filmer og holde foredrag. En av filmene som kommer til å bli vist er den sterkedokumentaren ”Triumph and Tragedy” fra 1986-sesongen på K2, da 13 personer døde i forsøket på å nå toppen.

– Senter for fjellkultur

Rammen rundt årets festival er spesiell. Initiativtakeren til Fjellfilmfestivalen, hotelleier Ole Drægni, omkom i fjor i flodbølgen i Thailand.

– Med årets festival vil vi videreføre Oles visjoner, og vise at Turtagrø fortsatt er landets viktigste senter for fjellkultur, sier Anders Waage Nilsen. Den Norske Turistforening lover gratis guidede turer på dagtid i forbindelse med festivalen.

– Vi setter også opp billige busser fra Oslo, Bergen og Trondheim, sier Petter Kittelsen i Turistforeningen.

Fjellfilmfestivalen arrangeres av Stiftelsen Nordisk Fjellfilm. som består av representanter for Turtagrø Hotell, DNT-ung og magasinet Fri Flyt.

Det er fortsatt mulig å melde inn bidrag til festivalen! Ta kontakt med anders@friflyt.no dersom du har laget film du ønsker å vise på festivalen
Mer informasjon finnes på nettsiden www.fjellfilm.no

Publisert 29. juni 2005 kl 14.40
Sist oppdatert 29. juni 2005 kl 14.56
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen