Gode tilbud på Fri Flyt sine toppturbøker

Nå gjør du kupp på Fri Flyt sine skibøker

Les deg opp før sesongen begynner!

Sist oppdatert 27. september 2023 kl 13.55

Som du sikkert har fått med deg så har høsten begynt å gjøre sitt inntog ute i naturen. 

Lars Monsen sa under vinterhalvåret han tilbrakte på Nordkalotten at det er viktig å ikke kjempe mot mørketiden. 

For all del, det kommer snart en skisesong. Som det er viktig å være godt trent til. 

Men, høsten er også tid for å la kroppen senke tempoet og forberede seg på en periode uten så mye D-vitamin. 

Sånn sett så tenker vi det er lov å synke ned i sofaen og tilbringe noen kvelder på sofaen og drømme, planlegge og forberede sesongen med en god skibok i vårt rikholdige sortiment av skibøker.

Kanskje er dette året hvor du blir mer kompetent på bedømming av snø/skredstiuasjon eller lesesing av terreng? Kanskje du realiserer drømmen om Haute Route, eller tar deg to uker for i Romsdalen for å bestige alle fjellene du har drømt om der?

Dette er noen av de mange bøkene du finner på tilbud akkurat nå, og som vil bidra til noen gode drypp med inspirasjon!

Snøskred på 1-2-3

Kjetil Brattlien (f. 1964) er en av landets fremste skredeksperter, Han er en ivrig friluftsmann og har hatt snøskred som yrke i snart 25 år. Han har tidligere skrevet Den lille snøskredboka og boka Snøskred – livsviktig kunnskap.

Snøskred på 1-2-3 er kortfattet og systematisk og gjør det lett for deg å forstå snøskred. I boka lærer du hva som forårsaker snøskred, hvor du er trygg på skredfarlige dager, hvordan du bruker skredvarslingen på varsom.no til å planlegge og gjennomføre fine turer og om nødvendig utstyr og metoder for kameratredning.

Skikompis

Christer Lundberg Nes (f. 1970) fra Volda er godkjent Tindevegleder (UIAGM/IVBV/IFMGA) og har mange års erfaring som fjellfører i SunAlp Mountain Guides.

Skikompis er boka som viser deg hvordan du kan ferdes tryggere i vinterfjellet. Her lærer du å forstå terrenget, snøen og været, slik at du unngår farlige situasjoner når du er på topptur. Boken gir også rettledning i effektiv kameratredning om uhellet er ute.

Boka Skikompis kom ut første gang i 2013 og forfatter Christer Lundberg Nes fikk Fjellskikkprisen for arbeidet.

Trygge toppturer

Kort oppsummert: 111 norske skifjell der du kan unngå skredfarlig terreng.

Trygge Toppturer gir deg turforslag fra de mest populære toppturområdene i landet. Vi har prioritert turer som kan gås under de fleste forhold. Det vil si at ruta går i terreng som er slakere enn 30 grader og i god avstand til mulige utløpssoner for skred. Samtidig har vi lett etter fine turer, med en direkte oppstigning, utsikt fra toppen og muligheter for morsom skikjøring.

Hver enkelt tur er beskrevet med kart, flyfoto og en nøyaktig beskrivelse av oppstigning og nedkjøring.

Haute Route - På ski gjennom alpene

Bjørn Lytskjold (f. 1955) vokste opp ved foten av Ulriken i Bergen, fjellet der han gikk sine aller første skiturer i bratt lende. Det første forsøket til Bjørn på å gå den originale Haute Route ble avbrutt grunnet uvær i Verbier i 1986.

Med årene har han gått ulike Haute Route-varianter i Alpene 15 ganger.

Haute Route – På ski gjennom Alpene er den første norskspråklige guideboken til turen som alle skiturentusiaster drømmer om å gjøre minst en gang i livet. Her finner du alt du trenger av informasjon, enten du ønsker å gå den klassiske ruta fra Chamonix til Zermatt eller har siktet deg inn på en av de andre variantene som finnes.

Toppturer i Romsdalen

Halvor Hagen (f. 1971) er godkjent NORTIND tindevegleder. Han er ivrig skikjører og klatrer, og har bodd 30 år i Romsdalen. De siste femten årene har han jobbet som fjellfører i Romsdalen og er også fagansvarlig i Aak AS.

Romsdalen er et av landets flotteste toppturområder, og enten du vil gå på tur på Tarløysa eller kjøre ned Slingsbyruta fra Store Venjetind, finner du detaljert informasjon om turen opp og nedkjøringene i Toppturer i Romsdalen. Kirketaket, Smørbotfjellet og Skarven og alle de andre populære toppturene blir grundig beskrevet, men skiføreren gjør at du også kan finne fram til andre topper som gir like fine turopplevelser.

Toppturer i Hemsedal

Tindevegleder Jørgen Aamot er en av Norges mest erfarne skiguider. Han har bodd i Hemsedal i 15 år og kjenner skiterrenget i bygda bedre enn de fleste.

Fjellbygda Hemsedal, der øst møter vest i Norge, har alt en skientusiast kan ønske seg, og boken viser fram hemmelighetene. Her finner du alt fra nybegynnervennlige turer i lett terreng, til bratte snørenner forbeholdt eksperter.

Klassikere som Nibbi og Svarthetta er grundig dekket, men her finner du også tips til mindre kjente fjell som vanligvis har få spor.

Toppturer i Jotunheimen


Gjermund Nordskar er fjellguide og en av Norges fremste fjellsport-utøvere. Han har gått Jotunheimen på kryss og tvers, og kjenner fjella og skimulighetene der bedre enn de fleste. Nordskar har tidligere skrevet og utgitt boka - Til topps i Norges nasjonalparker.


TOPPTURER I JOTUNHEIMEN inneholder mer enn 300 turer og 80 fjell. Her finner du detaljerte turbeskrivelser til klassikere som Uranostinden, Bitihorn, Besshøe, Galdhøpiggen og Storebjørn, men også en mengde tips til mindre kjente perler.

Se her for flere gode tilbud på Fri Flyt sine skibøker!


Publisert 27. september 2023 kl 13.55
Sist oppdatert 27. september 2023 kl 13.55
Relaterte artikler
DOMBÅS STORE SØNN: At sesongen ikke ble helt som planlagt, tar Marcus Kleveland med knusende ro. Foto: Bård Gundersen
Oppsiktsvekkende sesongoppladning

Hyller Kleveland: – Rå kroppskontroll

BAGPOLE: Produktsjef Robert Ruud er allerede klar med nye satírestaver - dagen etter første lansering. Foto: Carl Ulslev Degn
Utfordrer nye FIS-regler

Lanserer enda flere satirestaver

MEST LANGS KYSTEN: Mest snø ser det ut til å komme på lørdag. Skjermbilde: Windguru
Nysnø endrer skredsituasjonen

Kan komme 20 cm snø

sikkerhetsnett i wyllerløypa i Oslo
Klart for rando i Wyller

Slik blir Oslos «randofjell» til

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue