Løypa – som etter alle solemerker blir den beste slopestylecoursen noensinne laget i Norge – skal bygges nederst i Hafjell. Dermed får den ingen innvirkning på den ordinære parken, og løypa må fjernes etter X Games i mars.

– Det blir ikke etterbruk i X Games-arenaen der den bygges i år. Det blir likevel mye oppmerksomhet og aktiviteter i de permanente parkene våre opp mot X Games, så vi ser ikke på dette som noe problem i det hele tatt. Parkene våre holder så høy kvalitet at de er produkter som står godt på egne bein, sier markedssjef i Hafjell-eier Alpinco, Henning Kleiven.

Annonse

Heller ikke de ordinære parkbyggerne i Hafjell vil være mye involvert i byggingen av X Games-coursen. Amerikanske Snow Park Technologies (SPT) har bygd X Games-arenaer i siden starten i 1997, og de skal også bygge i Hafjell.

– X Games vil nok ikke forandre mye med tanke på den vanlige parken vår. Vi stiller med snø og lokal kompetanse, men SPT vil komme med maskiner fra Europa i tillegg til de maskinene vi har, så de vil mer eller mindre kjøre sitt eget show. En park som X Games-coursen hadde uansett blitt for krevende å vedlikeholde for en person, sier parksjef Roger Hjelmstadstuen.

Les også: Nå er det bekreftet: Det blir X Games i Hafjell til neste år

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TILBAKE TIL NORGE: Slik så det ut da X Games var i Oslo i fjor. I år kommer de tilbake til Norge, men denne gang i Hafjell. Foto: Andreas Løve Storm Fausko

Markedssjefen mener effekten av X Games er god, selv om den prestisjetunge konkurransen altså ikke forandrer på parken eller gjør verdens beste slopestylecourse tilgjengelig for vanlige kjørere.

– Ingen påvirkning på terrengparken, hva er egentlig da effekten av å ha X Games i Hafjell?

– Eksponeringen Hafjell får i inn- og utland. Med dekning i over 100 land og en enorm rekkevidde i ulike medier er dette en fantastisk mulighet for oss. I tillegg fører X Games til økt oppmerksomhet og rekruttering til park og frikjøring, noe som er utelukkende positivt for et anlegg som satser stort på variasjon og valgmuligheter på ski, sier Henning Kleiven.

Trøsten til de som gledet seg til å kjøre ei parklinje med X Games-kvalitet får være at Hafjell pynta opp terrengparken ganske betydelig denne sesongen.

– Vi har bygd ei linje til i Mainpark, og flytter crossløypa opp. I tillegg har vi oppgradert Backyard sammen med PK Hunder. Han har kjøpt rails, designet elementer og hjulpet oss masse med oppbyggingen. Backyard har fått litt større areal og ikke minst omlys for kveldskjøring, sier Hjelmstadstuen.