– Det har vært noen tunge år nå. Jeg har ikke kjørt X Games på to år, det å vise at jeg har noe å gjøre er gøy, sier Tiril Sjåstad Christiansen i pressesonen etter konkurransen. 

For det ble en voldsom avslutning på finalen for kvinner under X Games på Fornebu lørdag kveld: Tiril tok først ledelsen med en 900 tail grab, før svenske Jennie-Lee Burmansson klatret over Tiril kort tid etter med switch venstre 720 blunt til tweaked safety. Dermed lå alt press på Giulia Tanno, som virkelig satte standarden med kveldens beste tricks: dobbel cork 1080 safety grab til 47 poeng. Men switch 540 i den siste omgangen holdt kun til sølv. Hun dyttet dermed Tiril ned til bronse.

Annonse

Burmansson var målløs etter konkurransen.

– Jeg er så gira. Jeg er helt målløs. Dette er så spesielt, forteller 15 år gamble Burmansson til ESPN etter konkurransen. 

Medaljen er Tirils femte i X Games. Fra før har hun ett gull i X Games fra Oslo. I den første omgangen satte hun en 540. I den andre gikk hun for 900 tailgrab, men misset litt på grabben. Den satt derimot perfekt i den tredje og siste omgangen.

GULL: Her sikrer Jennie-Lee Burmansson gullet. Foto: Kalle Hägglund

– Jeg har nesten ikke kjørt ski siden OL, og ta bronse her er helt sykt. Jeg hadde ikke forventa noe i det hele tatt. Jeg er helt sjokkert, sier Sjåstad Christiasen.

Johanne Killi har slitt med en ankelskade, og etter å ha forsøkt seg under treningen bestemte hun seg for å trekke seg fra årets finale. Sjåstad Christiansen var altså den eneste norske kvinnen i startfeltet.

Dette er forøvrig den siste konkurransen til Tiril Sjåstad Christiansen som en del av det norske landslaget, etter at hun takket nei til plass på laget til neste år.

– Dette viser at det går an å få til noe utenfor landslaget. Jeg har et fantastisk støtteapparat og fine støttespillere. De blir ikke kvitt meg selv om jeg ikke er på landslaget, sier Sjåstad Christiansen.

Hun understreker at hun håper det ikke er siste X Games.

– Jeg kommer nok til å trappe litt ned, men jeg håper det ikke er siste X Games. Jeg har mye annet jeg også vil. Men nå skal jeg ta sommerferie.