Det var ikke så lett å forstå seg på dømminga i dagens X Games slopestyle-kvalik, og de fleste -i hvert fall de fleste nordmenn- syns nok finalens eneste norske deltager burde fått langt flere poeng i sitt andre run. Men slik gikk det altså ikke i Aspen i dag.

En skuffet Øystein bråten var ikke tilgjengelig for intervju rett etter konkurransen, men sportssjef Christopher Frankum tror han har forklaringa på nordmannens overraskende lave poengsum:

– Øystein sa han var litt nedi med hånda etter landinga på første hopp. Dette er ikke så lett å se på TV-bildene, men det er nok forklaringen. Når det er sagt: Han ble trukket kolossalt mye, og den lave scoren vakte sterke reaksjoner i utøverteltet. Alle var super-sjokkert, for de fleste trodde han skulle få en score rundt 80, sier Frankum.

Svenske Henrik Harlaut blir finalens eneste skandinav, etter at også Oscar Wester og Jesper Tjäder røk ut i kvaliken.

Tom Wallisch vant kvaliken med solid kjøring, og lite tydet på at norgesvennen fra Pittsburgh nylig er tilbake etter en lei kneskade. OL-vinner Joss Christensen ble nummer to og veterankollega Bobby Brown tok tredjeplassen.

VANT KVALIKEN: Veteran Tom Wallisch (27) vant dagens X Games slopestylekvalik. Foto: ESPN

Fri Flyt kommer med mer!

Disse kjører lørdagens finale:

  1. Tom Wallisch
  2. Joss Christensen
  3. Alex Bellemare
  4. Bobby Brown
  5. Henrik Harlaut
  6. James Woods
  7. Alex Bealieu-Marchand
  8. Gus Kenworthy

Øystein Bråten endte på 13. plass med 61 poeng.