– Vi er veldig positive til denne sporten som veldig mange unge er fascinert av, og hvor de gjør fantastiske øvelser. Men som i alle andre saker, må vi selvsagt sette oss grundig inn i saken når det blir såpass store beløp, sier Hagen til Osloby.

Byrådet er avhengig av støtte fra minst ett av opposisjonspartiene for å få viljen sin når saken skal behandles av Oslo kommunestyre.

LES OGSÅ: Litt nærmere Oslo-X 

42 millioner

Carl I. Hagen sitter i Oslo bystyre for Fremskrittspartiet (Frp), og han har tidligere uttalt seg at han syns det er bedre at ungdommer henger i terrengparker enn på gata. Nå skal byrådet i Oslo anbefale Hagen og de andre i bystyret å innvilge TV2s søknad om  42 millioner kroner til å avvikle X Games i hovedstaden.

– At Oslo nå kan bli en av tre steder for X Games er en mulighet for profilering av Oslo som by og Norge som vintersportsnasjon vi ikke kan gå glipp av. Ekstremsport og vinteridrett med høyt tempo tiltrekker mennesker fra hele verden, og jeg tror og håper at X Games i Oslo kan inspirere unge i hele Norge, sier byrådsleder Stian Berger Røsland (H).

«Kjerneinnhold» for TV2

Det er TV2 som arrangerer konkurransen, som har et totalbudsjett på 52 millioner kroner. Dermed ønsker byrådet i Oslo å finansiere så å si hele festen for arrangøren TV2, som har samarbeidet i lengre tid med en amerikanske TV-kanalen ESPN for å komme i mål. TV2s bidrag skal altså vøre 10 millioner kroner.

Søknaden fra TV 2 legger blant annet opp til en Big Air-konkurranse på Tøyen samt halfpipe og boardercross i Oslo Vinterpark.

– X Games er kjerneinnhold for oss: Det er ungt, spektakulært og noe vi er sikre på vi kan løfte til et kjempegodt TV 2-produkt, sier nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2.

Byrådet er avhengig av støtte fra minst ett av opposisjonspartiene for å få viljen sin når saken skal behandles av Oslo kommunestyre.

BIG AIR PÅ TØYEN: Slik ser TV2 for seg at X Games big air i 2016 kan foregå i Tøyenparken i Oslo. Illustrasjon: Sahr concepts