– X Games Oslo var et fantastisk arrangement, og det var rått å se så mange tilskuere og et så stort engasjement, sier X Games-sjef i ESPN, Tim Reed, i en pressemelding på ESPN på sine nettsider tirsdag ettermiddag.

Der bekreftes det at arrangementet vil bli gjennomført i Hafjell i 2017, fra 8-11. mars. Ifølge ESPN blir det gjennomført konkurranser i Big Air og slopestyle og snowboard og ski - for herrer og kvinner. Det skal skje i en 750 meter lang løype.

– Suksessen fra forrige vinter viste at X Games er en favoritt for barn og unge i Norge, sier sports- og nyhetssjef i TV 2, Jan Ove Årsæther i en pressemelding.

Det var lenge uklart både om og hvordan et nytt X Games i Norge skulle arrangeres, i stor grad fordi Oslo kommune ikke ville gi noen signaler til arrangøren i forkant av budsjettforhandlingene. Allerede for en stund tilbake ble det klart at konkurransen ikke ville gå i Oslo, og i oktober ble det kjent at regjeringen gir ytterligere 10 millioner kroner - i tillegg til de åtte som ble gitt fra før.

Dermed blir arrangementet et faktum - til tross for at man ikke har funnet en løsning på tvisten med overskuddet fra i fjor (les mer om bakgrunnen her).

Dersom det går mot en løsning, utelukkes det ikke at skateboard også blir en del av programmet.

Samtidig ble 24 utøvere invitert til neste års konkurranse. Flere vil bli invitert etterhvert: