– Det ble litt roping, skriking og banneord. Problemet er fart og snøforhold, det er veldig isete og vanskelig å få fart. Å lande på kulen når det er is, da blir du ikke fornøyd. Man blir jo irritert, du er keen på å kjøre, men så er det vanskelig og ikke funker, da blir folk forbannet, sier den norske snowboardkjøreren Torgeir Bergrem.

LØSNING PÅ GANG: Verken Torgeir Bergrem eller de andre snowboardkjørerne er fornøyde med slopestylecoursen på Hafjell, som nå bygges om. Foto: Anders Holtet

– Grei løsning

Selv om sola skinner fra blå himmel, og forholdene er tilsynelatende perfekte, måtte altså den planlagte snowboardkvalifiseringen flyttes. Kjørerne ble sammen enige om å foreslå å bygge om løypa og utsette kvaliken. Dette fikk de gjennomslag for, men ifølge Bergrem gikk det hardt for seg da de begynte å argumentere.

– Vi har nok funnet en grei løsning nå, vi håper å få fiksa slik at det blir lettere å få fart, og litt mykere, slik at vi kan ha det artig og kjøre bra, sier Bergrem, som beskriver problemet slik:

– Det er sjelden å oppleve slike snøforhold. Men det er jo Norge i et nøtteskall med høy luftfuktighet, vanligvis er snøen tørrere. Jeg aldri opplevd at en slik konkurranse har blitt avlyst på en dag med blå himmel!

– Alt går som planlagt ut over utsettelsen

X Games-sjef Henning Andersen kommenterer utsettelsen av kvaliken og tilbakemeldingene på coursen slik:

– Vi utsatte snowboardkvalifiseringen fordi utøverne hadde noen viktige tilbakemeldinger til oss om parken. Derfor er den utsatt til fredag morgen, og alt annet kjører som planlagt utover det.

GRILLES: Norges X Games-sjef Henning Andersen (til høyre) og ESPNs X Games-sjef Tim Reed grilles av journalistene etter at snowboardkjørerne slakts slopestyleløypa. Foto: Andres Holtet