– Det minner om hoppet vi hadde i X Games i Oslo sist, og det var veldig bra, helt sikkert topp tre noensinne blant sånne in city-hopp. Hvis det er like bra i år, så blir dette perfekt, sier Øystein Bråten.

Svømmebasseng i skoa

Annonse

Han er utvilsomt en av mange gullkandidater i X Games big air som går av stabelen lørdag. 

– Ambisjonen er å lande noe jeg er fornøyd med, og klarer jeg det er pallplass være innen rekkevidde. Jeg prøver alltid å gå for pallen, og det blir ikke noe unntak nå, sier OL-mesteren fra Pyeongchang i vinter.

11-50-48_ordinary_1200

FAVORITT: Øystein Bråten er utvilsomt en av gullfavorittene foran X Games i Oslo lørdag. Her ra tilsvarende konkurranse i 2016. Arkivfoto: Andreas Løve Storm Fausko

– Hvilke triks betyr det?

– Det blir nok mye likt det jeg har gjort tidligere, som i X Games sist. Jeg har ikke lært meg noen nye triks på hopp siden da, men de triksa jeg kan har jo funka før!

– Hva med snøen i sommervarmen i Oslo, hvordan er den?

– Det virker som de har gjort en bra jobb med både salting og prepping, så det er nesten verre med skoa. Det blir nok svømmebasseng nedi dem!

Nummis claimer trippel 16

Også Christian Nummedal har trua på stillashoppet på Fornebu, og målet hans er å lande trippelcork 16 – noe som burde holde til ei temmelig god plassering.

– Det blir spennende å prøve hoppet. Så lenge de klarer å holde det ved like blir det nok veldig bra. Målet mitt er å lande noe jeg er fornøyd med, og en trippelcork 16 hadde vært bra. Det burde kanskje holde til ei god plassering, sier Nummedal.

– Hvem er gullfavorittene mener du?

– Det er veldig åpent, alle har sjans på pallen. Men Henrik Harlaut, James Woods, Øystein Bråten og Fabian Bösch gjør det alltid bra, så de må kanskje få et favorittstempel.

IMG_1386

PÅ NÆRT HOLD: Stillashoppet på Fornebu. Foto: Christian Nummedal

Finne er reserve

En av Norges mest erfarne big air- og stillashopp-kjørere er andre reserve. Klaus Finne fra Voss er på plass i Oslo, men uten at han tror så mye på deltagelse.

– Det skal mye til, men det er selvsagt artig å bli invitert, særlig siden jeg ikke har kjørt en eneste konkurranse i vinter. Det er full bonus for meg å få være med, sier han. 

– Du har kjørt mange konkurranser på stillashopp i karrieren. Hvordan er de sammenlignet med vanlige hopp på fjellet?

– Tja, de har jo brattere inrun og ofte bråere overganger, men mye som skjer på kort tid, samtidig som hoppene vanligvis er mindre. Ikke nødvendigvis vanskeligere å kjøre på, men litt annerledes. Samtidig er det aldri problemer med fart og vind på sånne hopp, de er mye mer forutsigbare. Incity-hopp har også blitt litt større de siste årene, og hoppet i Oslo i 2016 var veldig bra.

X Games er i gang med skating, men big air går av stabelen på Fornebu lørdag. Disse norske skikjørerne er med: 

  • Johanne Killi
  • Tiril Sjåstad Christiansen
  • Øystein Bråten
  • Ferdinand Dahl
  • Felix Usterud
  • Birk Ruud
  • Christian Nummedal
  • Klaus Finne er andre reserve

Se de komplette kjørerlistene her!