Etter fjorårets sølvmedalje i slopestyle, er Øystein Bråten direkte kvalifisert til søndagens finale i slopestyle. Ferdinand Dahl må gjennom kvalifiseringen som kjøres 20.00 torsdag kveld. 

Les også: Disse kjører X Games

Annonse

Bendik Øye, skikjører og tidligere lærer på NTG Freeski, har gått gjennom kjørerlista og gitt oss sine betraktninger. 

- A-Hall (Alex Hall, journ. anm.) har jo vært en vrien nøtt å knekke tidligere i sesongen, så tipper han blir farlig også her. Ellers er det jo mange av de samme navnene som alltid går igjen i toppen, sier Bendik Øye til Fri Flyt. 

Øye tror at de tre kjørerne som har kvalifisert seg direkte til finalen i slopestyle (Henrik Harlaut, Øystein Bråten og Andri Ragettli) er hete kandidater til å gjøre det skarpest også i år. Hvem som utfordrer de tre blir klart etter kveldens kvalifisering. 

- Tipper også at Ferdinand Dahl har noen spennende run med særegen og vakker stil på lager. Selve kvalifiseringa i kveld blir nok et rotterace, sier Øye. 

Les også: Norge i X Games

Bråten har hatt en noe vanskelig høstsesong, og sto blant annet over verdenscupen i Front Romeu tidligere i januar. 

- Har tro på at Øystein er tilbake etter en litt trøblete høst, og når han i tillegg slipper å kjøre dages kvalifisering tror jeg han kan senke skuldrene. Da blir han farlig, sier Øye.

På kvinnesiden er Johanne Killi det store norske håpet. Sesongen 2018 gikk uten X Games-medalje for Killi sin del, og hun er nok ivrig etter å slå tilbake. Hva tror du om Killi sine sjanser i Aspen?

- Johanne kan bli farlig. Særlig om sw dobbelen sitter. For på railsa er hun jo alltid farlig, sier Øye.

Nummis kan ta Big Air

I big air mener Øye at det er vanskeligere å forutsi hvordan pallplassene blir fordelt. På instagram har det de siste dagene kommet klipp som antyder at vi kan få se triks vi ikke før har sett i konkurranse. 

- Har jo sett mye sjuke klipp i det siste, og her tror jeg at dommerne har mye makt til å styre sporten litt i den retningen de måtte ønske. Quads ser det jo ut som det blir, så får telle opp rotasjoner og stil til slutt. Setter en knapp på Nummis med sw trippel 18 til gode odds!

I tillegg nevner Øye at Birk Ruud kan være en farlig joker hvis han får stang inn. Dette kan med andre ord gå mange veier! X Games ser du her.

Les alt om X Games her.

Les også: Slik velger du parski

Program:

Torsdag 24.01:

20.00: Ski Slopestyle kvalifisering, menn

21.30: Snowboard Big Air kvalifisering, menn

03.30: Ski Superpipe, damer

03.45: Ski Superpipe, menn

05.15: Snowboard Big Air, damer

Fredag 25.01:

18.00: Ski Slopestyle, damer

19.15: Ski Big Air kvalifisering, menn

20.00: Snowboard Slopestyle, menn

03.00: Ski Big Air finale, damer

04.35: Snowboard Big Air, menn

Lørdag 26.01:

19.00: Snowboard Slopestyle finale, damer

21.00: Snowboard Slopestyle finale, menn

04.00: Ski Big Air finale, menn

04.45: Snowboard Superpipe, damer

Søndag 27.01:

20.00: Ski Slopestyle finale, menn

02.30: Snowboard Superpipe, menn