– Det her var veldig gøy!, sier Øystein Bråten til Fri Flyt minuttene etter slopestyle-kvalifiseringen i X Games Hafjell.

Bråten hadde virkelig kniven på strupen da han kjørte ut som nummer 14 i det andre runnet. Scoren på 80.33, etter en feil på en av railene, fra førsterunnet holdt til en 10.plass, og for å få kjøre finalen var han nødt til å komme seg blant topp åtte. 

Annonse

Der leverte Bråten, nok en gang, når det gjaldt som mest. Da han tok gull i Aspen tidligere i år leverte han også en feil i sitt første run, og fulgte opp med et svært godt run i den andre og siste omgangen.

– Det har vært mange nervepirrende konkurranser i år. Det var riktig at jeg ble trukket for feilen, men det er klart det er irriterende at du gjør en feil på noe som skal sitte.

– Hva tenkte du på toppen?

– Jeg tenkte at jeg hadde gjort en feil jeg ikke skal kjøre igjen, så jeg hadde bare tankene på å lande runnet.

Flere av snowboarderne nektet å kjøre kvalifiseringen onsdag, og det ble dermed kun kjørt ski.

– Det er en forskjell på ski og snowboard, men for min del har det bare vært farten som har vært problemet. Jeg synes finalen ble veldig bra, og det er tydelig at ingen hadde det problemet her, sier Bråten.

Nummedal hadde allerede blitt slått ut med 82 poeng.

– Nummedal kjørte bra, og har gjort en god figur. Det kommer flere X Games-sjanser for han, sier sportssjef i Nor Freeski, Christopher Frankum.

Bråten blir dermed eneste norske i slopestylefinalen torsdag kveld.

Resultatene fra kvalifiseringen:

1 James Woods
2 Nick Goepper
3 Gus Kenworthy
4 Joss Christensen
5 Øystein Bråten
6 Jossi Wells
7 McRae Williams
8 Andri Ragettli
9 Evan McEachran
10 Christian Nummedal 
11 Bobby Brown
12 Henrik Harlaut
13 Alex Bellemare
14 Jesper Tjader
15 Alex Beaulieu-Marchand
16 Alex Hall