I forkant av årets X Games Aspen arrangeres fotokonkurransen X Games Zoom, hvor seks fotografer konkurrerer om førstepremien på $10 000. Konkurransen blir avgjort ved avstemming som går på X Games sin hjemmeside. Vinneren annonseres 27. januar.

Finalebildene blir stilt ut på konkurransearenaen i Aspen, og bidragene blir også vist på ESPN i løpet av konkurransehelga. Der vil det også bli mulig å se en Sogning tvinge seg gjennom et 1-minutts intervju på engelsk (bloopers fra innspillingen finner du nederst i saken).

Annonse

Les også: Vegard Aasen vant finalen i Illume

Du har jo gjort det skarpt i internasjonale fotokonkurranser tidligere. Hva tenker du om dine sjanser i finalen av X Games Zoom?

- Det er jo avstemming og ingen jury som bestemmer denne gangen, så det er helt opp til folket. Det kommer jo også an på hvor gode vi er til å aktivisere folk, men jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal gå helt til topps, sier Aasen til Fri Flyt. 

Skandinavia har gjort det skarpt så langt. Av seks finalister er tre fra Skandinavia. I tillegg til Aasen og Lajord er det to svenske bidrag, Oskar Enander og Daniel Bernstål.

- Alle de andre bidragene er knallgode, og det er på ingen måte ukjente fotografer. De andre finalebildene er veldig kreative og nyskapende, men jeg synes ikke vi står noe tilbake sammenlignet med de andre. Vi håper Fri Flyts lesere vil hjelpe oss å slå svenskene!   

Se de andre finalistene og stem på Aasen og Lajord her. 

Bildet er tatt i hyttefeltet ved siden av Hodlekve Skisenter. Aasen og Lajord bygde et stillas på taket for å få nok fart. Røyken du ser på bildet? Det er røyk fra kulegrillen til hytteeieren. Han var nemlig travel med å grille pølser til Aasen og Lajord under fotoshooten.

ESPN sender intervju med alle finalistene I løpet av X Games Aspen. Frem til da må vi klare oss med bloopers fra Aasen og Lajord.

Les alt om X Games