– Jeg gleder meg sinnssykt mye. Det å ha et år i bagasjen føles veldig godt, og jeg merker at jeg har lært mye fra i fjor. Nå gleder jeg meg bare til et nytt år, sier Hedvig Wessel til Fri Flyt.

Tirsdag ble det klart at hun får være med ett år til i Freeride World Tour, som kan beskrives som verdenscupen i frikjøring. I fjor, som også var debutsesongen, vant hun stoppet i Fieberbrunn – og kom på en 4. plass sammenlagt. 

Annonse

– Lærerikt

– Det var lærerikt, nytt og spennende. Men kjempegøy og rått. Det er ikke bare stedene som er annerledes enn jeg er vant til, men nå kjenner jeg folk og vet hvordan det fungerer. Det hjelper mye å ha mer ro, sier Wessel. 

– Tar det mye energi å kjøre FWT som førstegangsreisende?

– Det tok mer energi enn jeg trodde på forhånd. Man går rundt og ikke helt vet hva som skjer. Nå kan jeg heller ha fokus på andre ting, og ikke minst meg selv, sier Wessel.

FWT: Her er Hedvig Wessel i Hakuba - årets første stopp. Foto: Jeremy Bernard

Bor i Sveits

Wessel bor for tiden i Sveits, hvor hun studerer ved siden av skikarrieren. Tidligere har hun også kjørt OL i kulekjøring, men satser nå fullt på frikjøringen. Hun sier til Fri Flyt at Freeride World Tour er hovedfokus denne sesongen, i tillegg til noen små filmprosjekter, som hennes egen videoblogg, og noen sponsorsamarbeid. 

– Med en seier og fjerdeplass sammenlagt er vel førsteplassen et naturlig mål?

– Det er det så klart. Det er ikke noe å legge skjul på, og jeg skal gjøre alt jeg kan for å nå det målet. Men jeg har mye å lære, men jeg håper at med en god og stabil bakgrunn kan jeg klatre raskt. 

– Hva synes du om nivået i fjor i forhold til hva du trodde på forhånd?

– Det er høyt, og man må virkelig sette runnet sitt for å komme på toppen. Det er mange som er stabile, og du har ikke råd til feil. Det er mange bra damer som kjører.

Første stoppet i verdenscupen er 18-25. januar i Japan, Hakuba. Tidligere ble det klart at Markus Eder står over årets FWT. Det gjør derimot Tanner Hall. Her kan du se hele listen over kjørere i år.