– Det er noen år siden sist, så det blir spennende å se, sier Ole Kristian og siterer Arne Næss Sr. som svarte følgende på spørsmålet om hvorfor han begynte å klatre en gang i tiden. 

NÅR SNØEN SMELTER

Webserie i seks episoder om livet og aktiviteter når snøen er borte.

 

«Det er ikke jeg som har begynt å klatre, det er dere andre som har sluttet» Et svar som tydelig impliserer at den gamle filosofen mente at klatring ligger naturlig til menneskeheten, og at dette er en egenskap noen av oss har valgt å neglisjere. 

På feltet blir det oppfrisking av knuter og teknikk. Ole Kristian får prøve seg på topptau mens Rune sikrer i bunn og kommer med gode klatretips. 

– Bruk beina du er sterkere i beina enn armene. Dytt med beina og dra med armene. Og jobbe med tyngdeoverføringen. Bytt mellom høyre og venstre fot, kommenterer eksperten fra bunn. 

– Jeg bruker ikke mye krefter på å holde fast i en skistav, sier Ole Kristian, som tydelig har fått kjenne på noen nye muskler etter en lang vinter med ski på beina. 

LES OGSÅ: Buldrebunker i Trondheim

NÅR SNØEN SMELTER

I webserien Når snøen smelter – En skikjørers sommer, er det programleder Ole Kristian Strøms jobb å avsløre hva han driver med hjemme i Hemsedal når det ikke fins snø å kjøre på. Ole Kristian vet hva som skal til for å takle abstinensene. Det skal vi få se i webserien, som består av seks episoder som publiseres denne sommeren på friflyt.no. Filmene er laget av Magnus Roaldset Furset i Tingh.

LES OGSÅ: Soppsanking ble til klatresenter

LES OGSÅ: Siste nyheter om klatring