Tønsbergsurfer Sigurd Espeland sikret tredjeplassen i Jæren Wave. Bilde: Pål Rype

Jærmenn i vinden

Dårlig prognose, lite vind og små bølger preget årets Jæren Wave.

Jæren Wave er en institutisjon i bølgeseilingsmiljøet i Norge, arrangert av Surfsentrum og Sola brettseilerforening, og årets var den 25. i rekken. Takket være varierende værprognoser var det ikke like mange som møtte opp som i fjor. Konkurransen ble avholdt på Sele med vind rundt 10-11 m/s og 0.5-1 meters bølger i kaldt, men fint høstvær. Større forhold hadde selvfølgelig vært ønskelig, men det er dessverre ikke alltid stort her på Jæren. Som vanlig var nordavinden litt treg til å slå inn, og de som liker bølgesurf fikk en fin paddleøkt på morgenen rett etter registrering. Bølgene var dessuten større på morgenen, da det rullet inn enkelte 1,5 meters sett.

 

Litt utpå ettermiddagen økte vinden og etterhvert som surferne forlot vannet ble de første heatene kjørt i gang. Under oppvarmingen var vinden ganske solid, men etterhvert droppet det.

 

Blant finalistene var det solid seiling, og Ørjan Jensen med fartstid gjennom mange år i verdenscupen i wave gikk til slutt av med seieren. Thomas Wessel Svensson kom på andre og Sigurd Espeland på tredje. Siste finalisten Inge Kvivik, som leverte solid seiling hele dagen kom på fjerde. Gutta fikk mye ut av forholdene og det ble satt forlengser, table tops og flere aerials of the lip. Primus motor Jørgen Michaelsen fra Surfsentrum i Stavanger lover ny runde neste år, og med bedre prognoser, håper vi pålitt fler enn 20 deltakere neste år!

 
 
VIS KOMMENTARFELT
Annonse
Annonse
Annonse