GØY PÅ VANNET: Det er ikke hver dag Remi Meum kan hive seg sykkelen til kabelparken fra leiligheten på Ringnes. Bilde: Christian Nerdrum

Oslovake

Med applaus fra Kofi Annan og Gro Harlem Brundtland fra bryggekanten, fikk Oslo Water Games en verdig åpning for wakeboarderne utenfor Operaen.
OPERASJON OPERA: Remi Meum og Christopher Frankum blir å se på kabelen ved «Sukkerbiten» denne helga. Bilde: Christian Nerdrum
SÅNT NO HAR VI I BY´N: Et steinkast unna Den norske operaen står det nå en kabelbane Remi Meum kan bryne seg på. Bilde: Christian Nerdrum

– Det var litt spesielt. Følte jeg måtte dra på litt ekstra. Man vet jo aldri hva Gro og Kofi har i bakhodet. Kanskje er de er på jakt etter teamkjørere, forteller forteller den nyervervede Red Bull atleten Remi Meum.
Det er ikke rent lite som skjer i Norges hovedstad denne helgen. I tillegg til Extrema, Oslo Live, og Foo Fighters, sparkes Oslo Water Games i gang imorgen. Rett utenfor Den norske operaen er det i denne anledning satt opp en transportabel kabelbane av typen Sesitec 2.0.

– I morgen kveld blir det konkurranse på kabelbanen ved «Sukkerbiten» fra 20:00-21:00, men bortsett fra det, blir det gratis kjøring stort sett resten av helgen for alle som vil prøve, forteller kabelsjef André Natland. (Se program: red. anm)

Oslo Water Games åpnes i dag 17:30, og det blir seilaser, st. hansbål, konsert med Julius Winger og Operastafett med Petter Northug på lag med Sigve Botnen mot brødrene Aukland og teamet til Olaf Tufte. Fredag 20:00-21:00 blir finale i best trick wakeboard-konkurranse i de mildt sagt bynære omgivelsene.

– Faktisk har vi snakket om å kjøre i dette området før, og plutselig så sto vi der. Utrolig lettvint for meg som bor i Oslo. Bare å hive seg på sykkelen og rett ut på vannet. Håper det kan bli en vane en dag, fortsetter Meum som var skeptisk til vannkvaliteten i havnbassenget, men forteller at han ble overrasket over hvor greit det likevel opplevdes.
– Kjøreforholdene var vel ikke all verden i går. Det blåste og bølgene forstyrret en del. Sannsynligvis blir det veldig bra når vinden legger seg. Selvfølgelig savner vi litt mere plass med flere elementer, men hva kan man forvente når kabelen er satt opp i løpet av den dag? sier Meum.
 

KABELPROGRAM:
Torsdag 23. juni
14.00-20.00. Kabelbanen er åpen for alle samt utøvere som skal være med på best trick på fredag

Fredag 24. juni
14.00-19.30. Kabelbanen åpen for alle samt trening for utøverene
20.00-21.00. BEST TRICK KONKURRANSE

Lørdag 25. juni
10.00-21.30. Kabelbanen er åpen for alle
22.00-24.00. Nattoppvisning på kabelen. Delta gjerne. Det vil bi avsluttet med en helsikes fyrverkeri!

 
 
VIS KOMMENTARFELT
Annonse
Annonse
Annonse