HJEMMEBANEFORDEL?: Knut Løkås (blå jakke) + landslagskollegene Kristoffer Haugland (oransje bukse), Zakarias Blom Johansen (grå bukse) og Isak Leivsson (i shorts!) kaster snøball på hjemmehåpet Snorre Setrom, som gjemmer seg bak sykkelen sin. Sjekk dagens snøfall i Oppdal i bakgrunnen! Foto: Tore Meirik

Stoppet av snø

Helgas planlagte norgescuprunde i Oppdal ble avlyst på grunn av opptil en halvmeter (!) nysnø på toppen av Hovden.
SKADET: Håkon Mæhle (til venstre) knakk ryggen i går, men han klarer seg etter foholdene bra. I hvert fall bra nok til to ironiske tomler opp. Også Terje Nylende er ute av dansen med en skulderskade. Foto: Tore Meirik

Treninga i går (fredag) bød på strålende forhold i den fete løypa i Hovden i Oppdal, men i dag kom nordvesten og snøværet, og på flere steder i løypa lå det så mye som en halv meter nysnø i dag. 

Fryktet avlysning

– Det var veldig bra i går, men i dag lå det en halvmeter nysnø på toppen. Det går nok mot avlysning, sa det største lokale håpet Snorre Setrom til Fri Flyt i dag.

Værmeldinga for i morgen (søndag) er litt bedre, og både kvalifikasjonsrunden og finalen skulle etter planen gå av stabelen i morgen. Det ble vurdert å flytte starten ned til hoppet Hans for å unngå de verste snømengdene på toppen, men etter en vurdering i dag ble det bestemt å avlyse norgescuprunden i utforsykling på grunn av for mye snø.

Skadde lokalhåp

Vi tar også med at oppdalingen Håkon Mæhle var svært uheldig under trening i går da han hoppa på det nederste jordhoppet og pådro seg to kompresjonsbrudd i ryggen da han landa med fohjulet først, og slo nedi baken etterpå.

– Jeg hadde nok litt flaks, det kunne vært verre, sier Håkon, som ikke har det verre enn at han var på plass for å se på kompisene i snøværet i dag, uten korsett.

Da Håkon slapp nyheten på Facebook i går, var for øvrig slemme storebror Øyvinds kommentar: Det «gledes».

Nylende håper på verdenscupavslutninga

Også landslagskjøreren Terje Nylende, som er fra Oppdal, er ute. Han skada skulderen på motocrosstrening for et par uker siden og ville ikke kunne kjørt i helga.

– Jeg håper å være klar til verdenscupavslutninga på Hafjell neste helg. Det er litt uenighet om hvorvidt det er mulig, men jeg satser på det, sier Nylende.

 
 
VIS KOMMENTARFELT
Annonse
Annonse
Annonse