Selv i øs pøs regnvær drenerer de nye løypene godt. Foto: Mads Mørch

Sykkelparken på Oslos tak

Oslos nye storstue for utelek åpner 29. juni. Med blant annet fem sykkelløyper. Og du er velkommen til snikåpning.
Begynnern og Fri Flyt. I skogen går Eastside. Foto: Simen Berg
SK Ryes Erik Sandell, med driftssjef Mads Mørch. Foto: Simen Berg

For noen få uker siden kunne de færreste forestille seg at Oslo ville få en sykkelpark før sommeren. Hafjells sykkelparkguru Snorre Pedersen stakk ut løypene i slutten av april, og første spadestikk skjedde først i begynnelsen av mai.
- Vi åpner som planlagt fire løyper, i tillegg til utforløypa til Rye. Eastside er ferdig, og i Begynner'n og Fri Flyt skal vi rake ut grus for hånd nå. Stiknuser'n starter vi med om et par dager, forteller Mads Mørch, driftssjef i Oslo Sommerpark.
 
Lovende
Fri Flyt har testa Eastside og Begynner'n (se video fra før grusing under). Førstnevnte slanger seg i skogen på høyre side av Tårnbakken, og minner mest om Moe'Town på Hafjell, med naturlig flyt i terrenget og små elementer. Begynner'n er en berg og dalbane av en doseringsløype, som er imponerende velbygd, med perfekte innganger og utganger hele veien. Den slanger seg ned Tårnbakken, og vil få fram smilet hos alle. Fri Flyt er en highspeedløype som går i venstre kant av Tårnbakken, og inviterer til lange og lave svev. Stiknuser'n tråkler seg gjennom skogen på motsatt side av klatreparken. Neste sommer blir det bygget tre nye løyper.
 
Utfordugnad
SK Ryes utforgruppe skal ha sine tirsdagstreninger i  utforløypa under stolheisen, og har lagt inn mange dugnadstimer. Spesielt har primus motor Erik Sandell brukt det meste av sin ledige tid her.
- Nå fram mot åpning intensiverer vi dugnadene, så framover er vi her hver dag. Mandag hadde vi ni stykker her. Da var det noen fra klubben, noen fra naboklubben Hero, pluss noen til. På tirsdager har foreldrene til de yngste dugnad mens barna har trener i Frognerseteren. Vi bygger for at også de minste skal kunne trille hele løypa, samtidig som vi kan arrangere norgescup her, forteller Sandell.
 
Snikåpning 27. juni
Onsdag før den offisielle åpningen arrangerer Oslo Sommerpark gratis testing av løypene fra klokka 15 til 19. Da kan alle teste den nye lekeplassen for alle byens syklister.
 
 
En gjørmete forsmak på doseringsløypa Begynnern:

 
 
Første halvdel av Eastside:

 
 
VIS KOMMENTARFELT
Annonse
Annonse
Annonse