Om friflyt.no

Velkommen!

Siden Fri Flyts spede begynnelse på nett i begynnelsen av dette årtusen har vi kommet langt, og vi har tenkt å komme enda lenger. Vi har som mål å hele tiden utvikle siden videre.

BETA (ferdig)

Betaperioden er over men vi jobber fortsatt med å presentere stoff på nyere og bedre måter. Tilbakemeldinger er vi alltid interessert i!

Vi er inne i en prosess med å få en best mulig nettside for redaksjonen og dere brukere. Selv om vi har testet underveis så kan det være ting som vi har oversett. Deler av siden som ikke fungerer som tiltenkt, åpenbare feil eller ting som vi burde gjort annerledes. Vi vil ha deres tilbakemeldinger!

Send en mail til jonarvid[at]friflyt[dot]no med tilbakemeldinger så skal Jon Arvid ikke minst undesøke nærmere og prøve å gi tilbakemelding.

NB! Fortell gjerne hvilken nettleser og operativsystem du benytter.

Forsiden

På forsiden blir det som før fokus på artikler. Men vi har nå bedre mulighet for å hente frem informasjon og vise den på forsiden.

Høyrekolonnen

I høyrekolonnen hentes det relevant informasjon for den delen av siden du er inne på. Denne informasjonen vil ikke oppdateres umiddelbart etter at f.eks en forumtråd har blitt startet. Av ytelseshensyn oppdateres denne kolonnen seg kun hvert 10. minutt. Når vi blir kjent med mengden brukere og trafikken som genereres så vurderer vi dette oppdateringsintervallet på nytt.

Bruktmarked

På bruktmarkedet kan du kjøpe og selge friluftsutstyr. En bruktannonse blir liggende synlig i 2 måneder. På profilen din kan du se dine nåværende og tidligere bruktannonser.

Profil

På profilen din kan du legge ut bilder, blogginnlegg og embedde filmer som igjen kan hentes frem andre steder på nettsiden. Vi ønsker at du skal bidra med å hjelpe oss å lage et univers spekket med informasjon for alle typer friluftsfolk!

Alle brukere har nå epost-adressen sin som login. Det har blitt generert et nytt passord for alle brukerne.

Trykk her for å få tilsendt nytt passord!

Import fra forrige friflyt.no

Fra forrige friflyt.no har vi tatt med alle artikler, bildeserier, forumtråder, profiler og kommentarer. Når man eksporterer fra et komplekst system og importerer til et annet vil det som regel være mangler. Vi håper de er minimale og at du sier fra hvis du oppdager noen grove.

Søk

Noe du leter etter? Bruk søkefeltet til høyre i menyen. Søket er kraftig forbedret og blir et nyttig verktøy for å finne gamle saker, bildeserier og foruminnlegg.

Forum

Forumet har fått en kraftig oppgradering og med de gamle forumtrådene kombinert med et bra søk kan det lønne seg å søke før du spør om råd. Det kan hende at noen har lurt på akkurat det samme som deg.

Bilder

Vi har gjort det mulig å utnytte bilder på en bedre måte. Først og fremst med at de er større, men også ved at de blir mer synlige. Et bilde og en bildeserie lever sitt eget liv og kan kommenteres som man kan med en artikkel.

De forskjellige bilde-størrelsene blir generert første gang de vises og bildeserier som ikke har blitt sett før kan av og til ta litt tid å laste.

Cache

I mangel på en norsk versjon på wikipedia viser vi til:

Sitat wikipedia:

In computer engineering, cache ( /ˈkæʃ/ kash[1]) is a component that transparently stores data so that future requests for that data can be served faster

Siden vi ikke har hatt mulighet for å teste siden med mange samtidige brukere vil det være en pågående sak å få nettsiden til å bli så kjapp som mulig.

Publisere

Du vil kunne bidra i større grad enn du kunne på gamle friflyt.no. Noen ting er velkjent mens andre krever litt prøving og feiling. Du kan f.eks skrive et blogginnlegg og "Lagre utkast" for deretter å gå tilbake senere å fortsette å skrive før du publiserer.

Rettigheter

Har du rettigheter som du ikke skulle hatt eller skulle hatt noen spesielle rettigheter? Er det knapper som ikke fungerer? Får du feilmeldinger når du publiserer noe? Gi beskjed så fikser vi kontinuerlig!

Annonse