Turdell nordisk mester

Kristofer Turdell vant den gjeve alpinklassen i Nordisk mesterskap i frikjøring i dag. Finalens eneste nordmann, telemarkkjøreren Sten Kristian Odden, ble nummer tre.

Sist oppdatert 16. mai 2013 kl 23.21
BESTEMANN: Kristofer Turdell ble nordisk mester i frikjøring i dag. Foto: Anna Öhlund

Slik beskrives dagens siste finale i Scandinavian Big Mountain Championships i en pressemelding fra arrangøren:

«Den avgörande finaldagen i Extrem NM genomfördes i solsken och perfekta förhållanden. Dagens åk gick i Nordalsbranten, ett mycket brant åk med 55 graders lutning och stora utmanande klippor.»
23 år gamle Kristofer Turdell fra Gällivare vant alpinklassen, som er den klart største.

– Jeg var fryktelig nervøs før det siste runnet, men det gikk bra. det har vært noen fantastiske dager her i Riksgränsen,s ier Turdell.

Verdensmesteren fra 2011, Reine Barkered, fikk dagens høyeste poengsum, og sikret med det 3. plassen, bak Olle Regnér som tok sølvet.

Per Jonsson var overlegen i telemarkklassen, og vant en suverén seier. Sten Kristian Odden, som var eneste nordmann som gik videre fra første dag, ble nummer tre i telemarkfinalen.