– Etter flere dager med regn, snø og tåke våknet vi til lettskyet vær på 17. mai, og både på nasjonaldagen og søndag fikk folk gått strålende toppturer i flott snø. Søndagen ble perfekt med sol fra helt blå himmel og fast vårsnø, forteller festivalsjef Tommy Aslaksen.

Etter lørdagens tur var det avskjed fra festivalen for noen, mens ni deltagere hadde tatt seg fri mandag og kunne bli med opp for overnattingstur på Skålatårnet, blant mange kjent som Norges lengste motbakke med sine 1884 høydemeter.

Annonse

Steinhytta på toppen byr på en av Norges aller mest spesielle overnattingssteder, og er perfekt for toppturfolk som vil oppleve noe utenom det vanlige.

PÅ VEI OPP: Det er nydelige toppturforhold på Stryn for tida. Foto: Tommy Aslaksen

–På vei opp fikk deltagerne med seg solnedgangen, og fikk oppleve en lilla og rosa himmel gjennom hele natten. Vi nådde toppen klokka 23.30, slitne og ekstremt fornøyde. I det 123 år gamle steintårnet var stemningen helt magisk, og selv om vi var trøtte var det vanskelig å legge seg. Med mer snø enn i fjor kunne vi også kjøre på ski nesten helt ned til brua, deilig å slippe for mye nedover gåing for slitne ben, sier Aslaksen.

SKALATÅRNET: Litt av et sted å tilbringe natta –og våkne opp med Norges lengste nedoverbakke under skituppene. Foto: Tommy Aslaksen

Mer snø enn i fjor lover for øvrig godt for sommerskisenteret på Stryn, som åpner neste helg. Uka etter er det klart for Strynefestivalen