Den norske klesprodusenten ønsker sine to relativt ferske teamkjørere velkommen og sørger for å gi de Narvik inn med t-skje. Narvik er ikke bare den nye kleslinja til Norrøna, det er også en by i Nordland med fantastiske fjell som innbyr til lek. Vi tok en prat med twintip-ikonet Sigstad om byen, og den blodferske filmen. 

 

Annonse

– Har du planer om å bryte deg på som storfjellskjører? Er dette noe vi kan forvente oss mer av i fremtida?

– Tja, det hadde vært morsomt å kjørt mer fjell. Fikk prøvd meg litt i Narvik og det ga mersmak. Føler meg ikke så komfortabel på fjellet som det jeg gjør i gata, men hvem vet? Om jeg får tid og mulighet til å tilbringe mer tid i fjellet er det helt klart noe som hadde vært kult å gjøre mer av. Prøve å få shredda litt mer med Åsmun Thorsen til vinteren.

– Det ser ut som du har gjort det før, stemmer det? 

– Har jo en ganske allsidig skibakgrunn, kjørt alpint, snowblades og alt fra park til urban og pudderkickere. Noen linjer har det også blitt, spesielt når vi filmet til EWO, Side by Side og Being There. Men de to siste åra har jeg for det meste filmet rails.

– Mot slutten av filmen drar dere ned mot sentrum av Narvik og kjører rails og andre urban-greier. Er dette noe som faktisk lar seg gjøre her oppe?

– I Narvik, ja. Det var ikkeno stress. Her kjørte vi masse spots uten drop-in, bungee eller annen tow-in. Mye av byen ligger jo i helning, så det blir litt som Lillehammer. Bratte gater åpner med lett tilgang på urban kjøring. Vi fant også mange rails og jibs uten å lete altfor lenge, så det er ikke mangelvare på spots.

– Så Narvik er en en godkjent plass? 

– Helt rått. Det beste er hvor lett tilgjengelig alt er, pluss at du får veldig variert kjøring. Alt fra veldig bra frikjøring til skikkelig skog og brøytekanteshred, alt på en tur. Tror jeg kunne kjørt der i mange sesonger uten å bli lei.