Fotografen har samlet sine alle beste bilder av skikjøring, klatring, stisykling, fjellturer og basehopping i boka, og Gjelstenli har sørget for at det hele henger sammen med tekst. Terje Aamodt har sendt Fri Flyt noen lekre smakebiter –du ser dem i galleriet under- som forteller at boka garantert blir en fryd for øyet.

– Det var ganske voldsomt å få boka i hendene i går. Utrolig gøy, sier Aamodt, som debuterer som bokfotograf med Romsdal Eksponert.

Annonse
20150314_vengetind0238
20150314_vengetind0238

FOTOGRAF: Terje Aamodt er en av landets beste actionsportfotografer –og spesialist på Romsdalsfjella.

Ankelbrudd

Han forteller om en lang og arbeidskrevende prosess –ikke uten dramatikk. Ett av bildene i boka ble tatt få minutter før klatreren på bildet måtte hentes med redningshelikopter.

– Ja, det ble en litt småekkel episode under en tur til Store Trolltind. Kanskje fem minutter etter at jeg tok bildet som kom i boka, falt klatreren og brakk ankelen. Men bildet ble bra forteller Terje Aamodt.

– Har du noe personlig favorittbilde i boka?

– Nei, det blir alt for vanskelig å plukke ut bare ett.

Utvidet idé

Sammen med Iver Gjelstenli startet de arbeidet allerede i 2011, da Iver presenterte ideen for Terje da de var på klatretur. Da var planen å lage ei bok med arbeidstittelen Klassisk Romsdal, men fokus på de mange klassiske klatreturene i dalen.

– Vi er jo først og fremst klatrere, og det er nok grunnen til at de lengste tekstene kommer med klatrebildene i boka. Utgangspunktet forandra seg underveis, og ble mye videre. Det er fortsatt mest klatring –både sommer og vinter- men flere andre aktiviteter har også fått plass, sier fotografen –som innrømmer at arbeidsmengden ble en del større enn han trodde.

– Jeg har lært mye, og ville nok brukt en del mindre tid hvis jeg skulle gjort dette en gang til. Men det har vært utrolig gøy, og helt klart verdt innsatsen!

– Hva er det artigste med å lage ei slik bok?

– Ingen tvil, det er å være på tur sammen med trivelige folk og ta bildene. 

Romsdal Eksponert presenteres tirsdag kveld, og får kjøpt i bokhandelen og på ffshop.no.

Se utvalgte blinkskudd fra boka i galleriet under!