/ Topptur

Pangstart på verdenscupkarrieren

Hans-Inge Klette gikk seg rett inn på pallen i verdenscupdebuten.

Sist oppdatert 21. januar 2019 kl 07.00
Hans-Inge Klette verdenscup-debuterte til andreplass i den individuelle konkurransen i Østerrike i helga. Foto: Arrangøren

– Andreplassen i min første individuelle i verdenscupen er over all forventning. Det var et kjempebra løp for meg, der alt klaffet. Jeg kjørte bra og kroppen kjentes bra hele dagen. Det er mange som er sterke oppover, men ikke alle er like gode nedover. Det er nok min sterke side, og det fikk jeg ut i dag, sier Hans-Inge Klette etter rennet i Bischofshofen i Østerrike søndag.

– Jeg er også fornøyd med at alt med utstyr og av/på med feller fungerte bra. Det er fort gjort å tape mye tid hvis man knoter med utstyret, men jeg føler at jeg taklet det bra selv om jeg ikke har trent spesifikt på det, sier 21-åringen fra Voss.

Klette var drøyt fire minutter bak Samuel Equy fra Frankrike som vant Espoir (U23)-klassen, men vant spurtoppgjøret med Thibault Anselmet fra Frankrike: kun åtte sekunder skilte ham og franskmannen i mål. Skjønt det var ikke Klette klar over da han krysset målstreken.

– Siden menn senior og U23 starter sammen, hadde jeg ikke oversikt over hvordan jeg lå an. Jeg visste at jeg var blant de topp 30 totalt, men det var ikke før etterpå at jeg fikk vite at jeg hadde tatt andreplassen.

Klette innledet helgen med fjerdeplass i sin klasse sprinten på fredag, og nummer sju totalt uansett klasse. Han var 11 sekunder fra Nicolo Ernesto Conclini fra Italia, som vant rennet, men ni sekunder foran Equy som vant søndagens individuelle i U23-klassen.

Saken fortsetter under

Hans-Inge Klette ble nummer fire på verdenscupsprinten i Bischofshofen på fredag. Foto: Arrangøren

I tillegg til Klette deltok Vegard Øie, som vant Norgescupen 2018, Glenn Tore Løland og Stine Haustreis. Løland ble nummer 39 på sprinten og nummer 43 i den individuelle konkurransen. Øie endte på 51. plass i sprinten og 39. plass i den individuelle konkurransen. Haustreis ble nummer 24 på sprinten og nummer 26 i den individuelle konkurransen.

Fullstendige resultater alle klasser

Strøkne forhold
Verdenscupens første runde i Bischofshofen disket opp med enorme mengder snø, sol og flotte forhold. Løypa bød på rett under 1600 høydemeter fordelt på to runder og til sammen seks klatringer. Utøverne måtte bytte utstyr 12 ganger i løpet av rennet, som også hadde to seksjoner som måtte forseres til fots.

Nå reiser Klette videre til Frankrike for å forberede seg til verdenscuprunden Le Dévoluy-La Grande Trace helga 2.3 februar. Der venter to renn: en sprint og en individuell. Neste verdenscuprunde går imidlertid i Font Blanca i Andorra allerede neste helg.