Godt hjulpet av nærmere tre tusen billige sesongkort til lokalbefolkninga (mot 600 normalt) har det til tider vært folksomt i Narvikfjellet i vinter. De ivrigste må tåle å dele på godene, og får selskap i heiskøen av lokale som de aldri har sett før.
 
Det begynner å bli en stund siden støttegruppa "Rädda Narvikfjellet" ble oppretta på Facebook. Mange små og store endringer gir resultater. For eksempel justering av åpningstidene i heisene, for som en lokal helt sa så tørt:
- Nå har de jo åpent når folk kan kjøre ski. Det hjelper jo mye.
 
Da Fri Flyt var på besøk ble det helklaff med finnbiff som dagens middag i restauranten.
- Dagens middag til 110 kroner gjør at familier kan ta turen rett fra jobb og skole eller barnehage og få mange gode timer på ski, forteller Svein Fjellstad, daglig leder i Narvikfjellet. For å eliminere været som usikkerhetsfaktor for booking av arrangementer på toppen av gondolen, har de investert i tre beltevogner, som sørger for transport uten værforbehold.
 
Den virkelig myke snøen blåste bort noen timer før vår ankomst, men litt styresnø klamret seg allikevel fast. Så lenge sola forbarmet seg over besøket vårt var det allikevel innertier med en skihelg i et av Norges vakreste heisanlegg. Langtidsvarselet sier nysnø langt ut i mai, så det anbefales å se hvilke ovale helger som tillater en tur til Narvik, gjerne i kombinasjon med Riksgränsen.
 
Den første helga i mai er det offisiell avslutningshelg. Heisene går fra 1. til 5. mai denne uka, og på helgebasis så lenge forholdene holder seg utover i mai.
 
Kommunal utbygging
Det kommunale selskapet som eier heisen, Narvikgården, har kjøpt ut grunneiere og disponerer nå arealene i baseområdet. Her skal det legges ut hyttetomter og bygges ut, slik at man får finansiert heisutvidelser og utbedring av servicefunksjoner. Hvis alle planene som ligger på tegnebrettet ser dagens lys, vil man i løpet av en tiårsperiode komme opp i milliardinvesteringer. Terra-kommunen Narvik vil nok legge sunne regnestykker til grunn for utbyggingen.
 
"Nyheter"
Det har skjedd en del nytt i Narvik de siste årene. På serveringsfronten har afteskilavoen i baseområdet fått bra oppslutning. Fra gondolen ser man ned på en helårs høydepark, som sammen med med en noe enklere sykkelløype, "Black Kids", øker familietilbudet sommerstid. På overnattingsfronten har Grand Hotel pusset opp og fått en populær panoramabar i toppetasjen. Samtidig har Rica-hotellet gitt et solid løft på hotellfronten. Også her er takterrassen i 16. etasje velegnet for afterski, med orkesterplass til solnedgangen på Tøtta, Linken og Dronninga.
 
Reis!
Mai kan være eventyrlig i Narvik, med tørrsnø i nordsidene og t-skjortevær på veien dit. Og det trenger ikke å føre til total ruin i det økonomiske regnskapet og tidsregnskapet heller.
Mange av overnattingsstedene har skipakker, som til dels resulterer i at overnatting og heiskort blir billigere enn kun overnatting.
Med mange direktefly til Evenes og korresponderende buss, er reisetida til Narvik overkommelig for søringer også.
PS - hvis du var på Rombakstøtta lørdag 13. april kan du finne deg selv i bildeserien.
 
ADVARSEL - Skjærende svinger i preparert løype fra topp til bunn, 888 høydemeter