Norsk rekord i topptur

To timer før ett døgn var gått hadde Ola Inge Drøpping gått 12 007 høydemeter, og dermed satte han ny, uoffisiell norsk randorekord i natt.

Sist oppdatert 19. juni 2013 kl 09.34
SLITEN OG FORNØYD: Ola Inge Drøpping gikk 12 007 høydemeter i går og i natt, og det er uoffisielll, norsk høydemeterrekord. Gratulerer! Foto: Matti Bernitz
SLITEN OG FORNØYD: Ola Inge Drøpping gikk 12 007 høydemeter i går og i natt, og det er uoffisielll, norsk høydemeterrekord. Gratulerer! Foto: Matti Bernitz

Vi tok en prat med Ola Inge da rekorden var et faktum, etter at han gikk opp og ned på Alnestind ved Trollstigen (1665 moh.) 15 turer (!) i går og i natt.

LES OGSÅ: Går for randorekord

Sovna i lyngen

– Jeg orka ikke mer nå, målet var 12 000 høydemeter, og det nådde jeg. Jeg vurderte om jeg skulle ta en tur til, men jeg sovna i lyngen mens jeg tenkte på det, så da var det like greit å gi seg, selv om to timer gjensto av døgnet. Jeg kunne nok ikke gått en meter til. Dessuten skal man huske at jeg faktisk er på fjellet, og er alene, så det er greit å ha litt å gå på, for noe kan jo skje, sier innehaveren av den nye norske rekorden. 

– Mulig å gå mer

Han mangler fortsatt noen høydemeter på å nå Greg Hill og Jimmy Faust sin rekord på 15 270 høydemeter på ett døgn (en østerriker skal ha gått over 18 000 høydemeter på ett døgn i 2009, men dette har vi ikke fått bekrefta), men Ola Inge tror rekorden er mulig å slå med litt andre forutsetninger.

– Jeg gjorde dette alene og tråkka spor selv. I et alpinanlegg og med et støtteapparat rundt seg er det mulig å gå mer. Jeg fikk litt hjelp av ei dame som kjøpte litt mat til meg underveis, men ingen annen form for assistanse. Jeg tror hun lurte litt på hva jeg dreiv med, da jeg gikk tre turer mens de gikk en, forteller Drøpping.

Én time opp

– Hvor fort går du?

– Hver tur er akkurat 800 høydemeter, og hver tur tok litt under en time opp. Det gjelder å holde høyt og jevnt tempo, gå på terskel. (Akkurat så høy intensitet at musklene ikke jobber anaerobt, altså uten tilstrekkelig oksygentilførsel, journ. anm.

Etter 8800 høydemeter var klokka 23.30, og da tok Ola Inge en to timers hvil i bilen.

– Etter pausen gikk det saktere. Jeg har gått en del turer på 6-7000 høydemeter i vinter, og jeg veit at når det blir lenger enn det, da begynner det å bli knallhardt, sier han.

Fin snø i bunn

– Er det noe skiopplevelse å snakke om, eller er det kun rekordstress hele tida?

– Det er jo et slit, men det var fin snø nederst, hvor jeg kunne sette noen fine svinger, i den grad det er mulig på konkurranseutstyr.

– Til slutt: Hva skal du gjøre nå?

– Hjem og hvile! Men jeg tror ikke jeg får sove, så vi får se hva det blir til.

Publisert 19. juni 2013 kl 09.34
Sist oppdatert 19. juni 2013 kl 09.34
annonse
Relaterte artikler
IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen