Dramatikken skjedde under onsdagens lagkonkurranse under VM i skialpinisme i Verbier. Medieansvarlig for randonee i Norges Skiforbund (NSF), Kjersti Solvoll Bakketun, forteller om dramatikken:

– Morten Eilifsen og Olav Bakketun Tronvoll var i fint driv, og lå bra an til omtrent midtveis i løpet. De var da bare et par minutter bak Lars Erik Skjervheim og Sindre Hoff på det andre norske laget. På vei opp gåpartiet i tredje stigningen, var det svært bratt og løperne måtte holde seg i tau. Plutselig fikk Eilifsen ene skulderen ut av ledd, og de to ble stående midt i fjellsiden på 2900 meters høyde. Sammen prøvde de så godt de kunne å få skulderen på plass, men  til ingen nytte. Etterhvert kom det til løypemannskap som klatret ned fra toppen, for å hjelpe. Det var trang passasje, og lagene som kom bakfra måtte klatre rundt de som sto der. Etter 20 minutter uten å ha fått skulderen på plass, ble det tilkallet helikopter. Helikopteret kunne ikke lande i den bratte fjellsiden, så legepersonell måtte hoppe ut. Da det ikke nyttet å få skulderen på plass, ble Eilifsen fløyet til sykehus i all hast. Der ble han lagt i narkose for å få skulderen på plass. Til alt hell endte det bra for Eilifsen, som til tross for skaden var mest irritert over at laget ikke kunne fullføre løpet.

Annonse

Tidligere i VM har det norske laget imponert med gode resultater. Hildegunn Gjertrud Hovdenak ble nummer fire i sprintkonkurransen og Lars Erik Skjervheim tok en knallsterk 15. plass på sprinten, 22. plass på vertikalen og 25. plass på individuell-konkurransen