I Alpene er det en kjent sak at april ofte kan by på "sesongbeste"-forhold. Narvikingene har også kort utrykningstid på sensesongen, med god grunn.

Fri Flyts delegasjon skulle egentlig ha sporet forrige helgs nysnø i Narvik, men Island ville det annerledes. Med en del is i magen ble billettene booket om, og antallet skidager økte fra 2 til 3. Værmeldingen med snøvær og utsikter til sol i helga fikk opp håpet, men det var allikevel stor jubel da vi våkna til havbleike og sol på fredag.

Annonse

Følelsen av å ta heisen gjennom et postkort er påtrengende når vi nærmer oss Linken på toppen av stolheisen (1002 meter). Det er fredag ettermiddag, og vi henger på norgeseliten i avspasering, Ronny Dahl og Sture Pettersen, på veien til Tredjetoppen, som ligger et par hundre høydemeter med trasking fra heisen.

Når vi glir over kanten og ned det bratte partiet i toppen er det noenlunde fast snø. Men vi skal ikke langt ned før vi kommer til postkortsnøen. Det er veldig få spor, og på sitt dypeste er det nærmere 30 cm med løssnø. Den faste konsistensen inviterer til høy fart nedover terrenget. Kvaliteten på snøen holder seg overraskende langt ned i skogen.

Resten av dagen går med til å utforske snøen, med utgangspunkt i heisen og noen gåturer fra toppen. Oppunder 800 og 1000 høydemeter pr. tur, og mesteparten med tørr snø under sålene, er en sterk opplevelse. Kanskje spesielt med tanke på de snøentusiastene som har pakka bort skiene. For å si det enkelt: Selv siste tur med siste heis søndag var det vanskelig å betegne snøen som "oppkjørt".

Ta turen

Gjennom denne uka er det meldt mer snø. Narvik har etter planen åpent to helger til (tom. 9/5), og med skipakke med helpensjon, hotellovernatting og heiskort i to dager til 1790 kroner, er det flere som bør vurdere en pangavslutning på sesongen. Søringer kan finne direktefly (SAS) fra Oslo-bygda fra 666,- hver vei. Og da begynner det å bli mulig å få til. Ni-flyet fredag formiddag gir noen timer på ski fredag, og full dag lørdag. Med retur søndag og gunstig flybuss, blir det fire timer på ski den dagen. Alternativet er grytidlig retur mandag morgen.

Åpningstider Narvikfjellet:

Alle dager 11-17 (Alle heiser, inkl. gondol og stolheis)

Ukedager 11-20 (t-krok)

Åpent daglig til og med 2. mai. Deretter er sesongavslutningen 8. og 9. mai.

(*)Askebonus: Når vulkanen gir positive ringvirkninger. (Ber om unnskyldning overfor de som har følgene av islandsk geologi i vrangstrupen)