Heggis Gun Crew

HGC er en vennegjeng med opphav rundt skisenteret ved Heggmyrane i Luster kommune. I vinter lagde de en instagramkonto der de la ut flere mer eller mindre vellykkede forsøk på å hoppe høye klipper og sende triks. Med filmer og fotograf Vegard Aasen som markedsansvarlig blir dette lagt frem på en vittig og veldig underholdende måte. Det er dog ingen tvil om at det er utrolig dyktige skikjørere med en seriøs dose selvironi det er snakk om. De mest etablerte utøverne er: Tarjei Aasen, Even Fridén Melhus, Knut-Hendrik Lajord, Joar Frækaland, Bjørn-Ole Skorgevik, Bjarte Selsaas, Henrik Sandbakken, Sigurd Ask (lærling)  og Fredrik Solnes Dahle.

– Hvem, hva, hvor og hvorfor og er dere?

Annonse

Hvem: De eneste gutta du møter i Heggis en søndag på shitfuckføre. Vi er 11 stk pluss minus. Hva: Crew: Engelsk for mannskap. "Mannskap er betegnelsen på en arbeidsstyrke som under felles ledelse eller kommando skal løse et oppdrag eller gjennomføre konkrete oppgaver. F.eks besetningen på fartøyer, både båt og fly, ulike former for utposter som fyr, meteorologiske stasjoner, militære enheter og for andre former for arbeidslag som tjenestegjør på en operativ enhet."  (Wikipedia 2018). Vårt oppdrag er gønning. Vår utpost er Heggis. Hvor: Heggmyrane/ Sogn skisenter, tirsdag og torsdag kl 18-21 og fredag-søndag kl 10-16 og hver dag kl 10-16 i uke 6-9 (Vinterferie). Så har dere åpningstidene i samme slengen. Hvorfor: For å skape blest rundt Sogns underdog og eneste skianlegg med inbounds terreng over 15 grader.

SEND: At det er en etablert standard for sending i vennegjengen er iallefall helt sikkert. 

Hva gjør dere i sommer?

– Sommeren brukes til visualisering av takeoffs og landinger i høkkzone. Meditasjon for å øve på alenetid i pomaen og mindfullness for å holde fokus på hva som er viktig når du har obligatorisk undervisning en fredag kl 12 og det snør 50 cm torsdagsnatt

– Det var 32 grader i mai, og Strynefestivalen er over. Trenger vi mer sommer, egentlig? Hva skal man isåfall bruke den til?

– Absolutt! Man kan si mye om vinteren, men enkelte av HGC sine medlemmer har andre interesser. Man skal jo rekke å skade seg på sykling, motorcross, klatring, longboard eller en liten runde med “game of dive”.

– Hva finner man ikke på instagram, men som burde bli sett?»

– Alle de fantastiske brekksladdene på parkeringsplassen på heggis. Et lokalt og internasjonalt kjent sjekketriks som får alle jenter hakket klammere i gore-texen (Clarkson, jeremy. 2017)

– Hvem eller hva skal vi se opp for til neste år?

– Vi har en rekrutt med navnet Sigurd. Han har nå blitt 18 år gammel og kan dermed bestemme selv. Et av tiltakene han vil trå til med er å skifte ut telemarksbindingene med et realt par p18 alpinbindinger. Selv om dette potensielt kan gjøre han arveløs.  

Ellers har vi Knut-Hendrik Lajord. Han har jobbet hver helg i mange år nå. Han har nå sagt opp jobben og vil dermed kjøre snøscooter hver helg i stedet. Det kan bli skummelt for oss andre og vi må dermed fysisk se opp for at han ikke skal kjøre oss ned.

Utover det er vel hele gjengen noe man skal se opp for på en eller annen måte.

FLATT: Fredrik Solnes Dahle er viden kjent for å oppdrive og prøve seg på de flateste av landinger.

Hvordan liker dere isen?

– Noen av oss, uten å nevne noen, Tarjei, vil ha den uten melk, da de har motesykdommen “laktoseintoleranse”.

– Hva er det feteste dere skal gjøre neste år?

– Flytte lokalparkeringen så nære heisbua at du når pomaen med venstre hånd samtidig som du har høyre hand på brekket.

– Kan dere beskrive skisesongen i år cirka slik Donald Trump ville formulert seg?

– “This season has been like a mexican coming in to America. We have raped, killed and stolen a lot of good powder. Its true, just ask them”

Tarjeibf

HUCK: Tarjei Aasen legger skia godt bak i nakken ut denne monsterhuck'en. Du får lese mer om disse gutta til vinteren i Fri Flyt. Foto: Veri Media.