Konkurransen under Fjellsportfestivalen i Sogndal (20.–23. februar) starter sesongen. Så flyttes sirkuset til Rogaland, med Stavanger Freeride (20.–23. mars) og Sauda Backcountry Challenge (27.–30. mars). Etter påske kommer den store finalen, Røldal Freeride Challenge (23.–27. april), som arrangeres for fjortende gang. 

Nytt av året er at samtlige konkurranser er kvalifiseringsrenn for verdenscupen, Freeride World Tour (FWT). De tre første konkurransene har to stjerner hos Freeride World Qualifier (FWQ), mens Røldal har fire stjerner (som er det maksimale). Jo flere stjerner, jo mer poeng får deltakerne på FWT-rangeringen. Konkurransene er likevel først og fremst for norske deltakere, og det vil bli maksimalt 50 prosent utenlandske kjørere i Røldal. Nordmenn uten FWT-ambisjoner er minst like velkomne som tidligere, men ved å ha flere FWQ-konkurranser blir det lettere for våre landsmenn å satse internasjonalt. I år er det kun to deltakere i FWT, Anne May Slinning og Pia Nic Gundersen. Til neste år er det forhåpentligvis flere.

Annonse

Tilknytningen til FWT gjør at norske frikjørere nå må sette seg inn i et nytt påmeldingssystem. Påmelding til alle konkurranser skjer direkte via FWT. Påmelding til hver konkurranse åpner 7 uker før konkurransen, og stenger 3 uker før. Påmelding til Sogndal stenger 30. januar.

Les mer på Norway Freeride Cups nettside