Det meldes om voldsomt gode og stabile snøforhold i Sogn i helga, og den lokale banden, her representert ved Ivar Løvik, Øystein Henjum og Vegard Nes, vet selvsagt å utnytte de strålende forholdene maksimalt. 

– Det er Ivar Løvik som har klippa filmen, gutta kjørte i fjellsida kalles Omnane, det vil si fra toppen av Togga og ryggformasjonen en liten kilometer innover, ca 900 høgdemeter ned til Laugadalen. God snø stort sett helt ned, dønn stabilt i bratta, og som du ser, tilstander til snorkelføre. Leter en rett nå så finner en knall snø i høyden, sier gutta selv. Hvor ferden går det neste dagene nekter de og uttale seg om av forståelige grunner. Og dokumentasjonen de sikkert kommer tilbake med vil vel erge noen og enhver som ikke kommer seg til fjells, sier Sogndal-local Håvard Nesbø til Fri Flyt, og legger til:

Annonse

– Ryktene sier at skole får vær skole disse dagene, og halve bygda sliter med insomnia da det er om og gjøre å komme seg fort til fjells. Ser man på filmen så forstår man vel hvorfor.

LES OGSÅ: Ducroz til Fjellsportfestivalen

PS! Se Bård Basbergs flotte bilde fra samme område i mandagens artikkel om Helgebildet!