Første stopp er Sogndal 21. februar, der konkurransen avholdes under Fjellsportfestivalen. Nytt av året er Stavanger Freeride, som arrangeres i de bratte fjellsidene i Hunnedalen. Videre blir det gjensyn med Sauda og Svandalen som arena, og til slutt finale i Røldal, 25. april.

Det er foreningen Norway Freeride som skal koordinere og organisere konkurransene i cupen, – Foreningen samler norske frikjørere i en felles organisasjon for passe på at alles stemmer blir hørt. Under Fjellsportfestivalen i Sogndal vil det bli avholdt et møte hvor deltakerne oppfordres til å delta, skriver initiastivtaker Anders Ekkje Slettebø i en pressemelding. 

Annonse

Styret består foreløpig av styreleder Jonas Hjelme, Anders Ekkje Slettebø, Pelle Gangeskar, Roar Erlandsen og Sverre Enitch. 

Frist for påmelding til alle årets konkurranser er 20. januar.

Datoer, registrering og øvrig informasjon finnes på norwayfreeride.no

Frikjøring som konkurranseidrett har omlag 20 års historie i Norge, og kort fortalt handler dette om å kåre de mest komplette ski- og brettkjørerne utenfor preparerte løyper. Frikjøringens røtter i Norge spores tilbake til segnet om Heming Unge og Harald kongen, og dagens utøvere holder i hevd en tusenårig tradisjon innen kappestrid i urørt fjellnatur. Frikjøring er dermed den opprinnelige ski-idrett i Norge.