– Det ble den verste dagen i mitt liv
Midt på dagen den 16. mai 2006, var Tormod Granheim bokstavelig talt på toppen av verden. To timer senere var alt forandret.
Nå er Mount Everest besteget igjen
Onsdag tok ni sherpaer seg opp til toppen av verdens høyeste fjell. Det er første gang på tre år.
Nå er klatrerne tilbake på Mount Everest
Hundrevis av klatrere forsøker å nå toppen av verdens høyeste fjell for første gang på tre år.
Hedrer sønnen med utstilling
Torsdag åpner en stor utstilling til minne om Tomas Olsson (1976 - 2006), som omkom i forsøket på å kjøre på ski ned nordsiden av Mount Everest. Se de fantastiske bildene!
– Fredrik var veldig sterk
Jørgen Aamot var på to Himalaya-ekspedisjoner med Fredrik Ericsson, som døde på K2. I dette intervjuet snakker han om risikoen med ekstreme skiekspedisjoner og sorgen over å miste en god venn.
Døde under klatring
Fredrik Ericsson skal ha falt i det han jobbet med å etablere sikring opp den beryktede Flaskehalsen på K2.
Annonse
Fredrik Ericsson (1975-2010)
Den svenske eventyreren Fredrik Ericsson døde etter fall på 1000 meter under toppstøtet på K2.
Tilbake på K2
Fredrik Ericsson forsøker igjen å kjøre på ski fra toppen av K2. Nå har han testet føret fra 7000 moh.
Årtun med nest raskeste bestigning av Alaska-gigant
Tross ugunstige forhold og dehydrering brukte Bjørn-Eivind Årtun og makker Colin Healy bare 17 timer til toppen av Cassin Ridge på Denali i Alaska.
Foredrag med Jarle Trå
Jarle Trå kommer til Oslo 18. april for å snakke om sin dramatiske tur til Everest.
Foredrag om høye fjell
I dag kan de som er i Oslo høre Jørgen Aamot på Nomaden. Over helga inviterer Everest-klatreren Erichsrud og Nyquist til foredrag.
Jarle Trå svarer
Everest-klatrer Jarle Trå klager Dagbladet inn til PFU og tilbakeviser anklagene om at han har vært uansvarlig, utakknemlig og latt være å betale regningene etter redningsaksjonen.
Aamot om Kangchenjunga
UTE-foredraget: I desember tar Jørgen Aamot turen for å fortelle om skiekspedisjonen til Kangchenjunga, verdens tredje høyeste fjell.
Cecilie Skog i UTE
Cecilie Skog har sluttet å drømme om høye fjell. Nå er hun i stedet på vei til Antarktis! I neste UTE snakker eventyreren ut om marerittet på K2, sosial angst og nye ekspedisjoner.
Gutta på toppen
De fire som dro til Cho Oyo for å kjøre ski er underveis blitt redusert til to. I går morges nådde de toppen.
- Bygg en førskole!
Tormod Granheim kommer med denne oppfordringen, for i kveld byr han på en helaften, hvor alle billettinntektene går til bygging av førskole og bibliotek i Araniko, Nepal.
Tormod Granheim har stått på ski fra tre fjell, som i et geologisk perspektiv, er verdens høyeste. Inntektene fra foredraget på Henie-Onstad går til et av prosjektene til "Fjellfolk til Fj...
Annonse
Granheim om de tre høyeste
Tormod Granheim har stått på ski fra tre fjell, som i et geologisk perspektiv, er verdens høyeste. Inntektene fra foredraget på Henie-Onstad går til et av prosjektene til "Fjellfolk til Fjellfolk".
Gutta på tur
Gjengen som skal kjøre ski på Cho Oyo fortsetter turen selv om en av gutta har blitt syk.
Amerikaneren Dave Watson ble verdens første til å kjøre &quot;Bottleneck&quot; på K2 på ski. &quot;Verdens farligste fjell&quot; er imidlertid ennå ikke kjørt fra toppen.<br />...
Kjørte K2s Bottleneck
Amerikaneren Dave Watson ble verdens første til å kjøre &quot;Bottleneck&quot; på K2 på ski. &quot;Verdens farligste fjell&quot; er imidlertid ennå ikke kjørt fra toppen.
Sven Gangdal er død
En av norges mest erfarne Himalayaklatrere er død, ifølge Klatring.
Andre tags
Annonse