Nådde 7000-metersgrensen
– Nå trenger vi en skikkelig godværsperiode, sier K2-klatrerne, som er tilbake i basecamp etter en værhard økt på fjellet.
Værvindu!
Etter to uker med værventing, dro K2-gjengen endelig på fjellet igjen søndag. Nå er klatrerne fordelt på camp2 og camp3, og skal jobbe seg videre oppover i dagene som kommer.
Værdager
Et uvær har hindret K2-ekspedisjonen i videre fremdrift. På onsdag satser de trolig på et nytt støt, for å etablere camp 3, og legge tau videre opp mot camp 4.
Danset med Laila
Skialpinistene Jørgen Aamot og Fredrik Eriksson måtte snu to ganger like under toppen på Laila Peak (6614 moh) i Pakistan. De fikk to spennende nedkjøringer fra fjellet hvor ingen før har satt skispor.
Velfortjent kalddusj!
Etter fem knallharde dager på fjellet er K2-gjengen tilbake i basecamp. De har nå etablert leir 2 på 6440 meter.
Førstespor på Laila Peak
Skialpinistene Jørgen Aamot og Fredrik Ericsson snudde før toppen i det første forsøket på å bestige Laila Peak. Men de fikk førstespor ned 1500 bratte fallhøydemeter hard snø.
Annonse
Schou på plass
Himalaya-klatreren Christian Schou har ankommet Islamabad og har nå fått kontroll på cargo og bagasje.
Irsk visitt
En irsk ekspedisjon som skal gå Abruzzi-ruta er kommet til basecamp. Det samme er våren. Og Øystein som har vært i lavlandet for å bli frisk.
Lader opp i basecamp
Jørgen Aamot og Fredrik Ericsson er i ferd med å riste av seg den første magesjauen og starte oppstigningen mot Laila Peak (6614 moh.) i Pakistan.
Klatrefrelste inviteres i St. Hans-helgen til De sju søstre og årets mest eksotiske klatrebegivenhet.
Første mellomstasjon nådd
K2-klatrerne har nådd camp1 på 6100 meter. Nå begynner de så smått å jobbe seg videre oppover fjellet.
På plass i Pakistan
Skialpinistene Jørgen Aamot og Fredrik Ericsson har vært en uke i Pakistan, og er på vei til basecamp for fjellet Laila Peak (6614 moh.).
På 6000 meter
Klatrerne nådde torsdag den magiske 6000 metersgrensen. Og Cecilie falt i en bresprekk. Alt er med andre ord i rute på K2.
Camp1 i sikte
Pakking av stæsj, lange soveøkter, håndarbeid og, gjett hva, Team Antonsen. En oppsiktsvekkende mangel på dramatikk har preget de siste dagene i K2 basecamp.
Vil legge førstespor  i Pakistan
Ekstremskikjørerne Jørgen Aamot og Fredrik Ericsson er på vei til Pakistan for å kjøre på ski fra Gasherbrum II (8035 moh.). De planlegger også en førstenedkjøring av fjellet Laila Peak (6614 moh).
Fremme i basecamp
K2-klatrerne er fremme i basecamp og startet i går klatringen på verdens vakreste fjell.
Jarle Traa måtte snu før toppen av Mount Everest.
Han har sendt oss et reisebrev, på vei hjem.
Annonse
Jon Gangdal og tre andre klatrere i den norske Everest2005-ekspedisjonen nådde verdens tak i dag.
Veistandarden har nådd nye høyder/dybder, og alle stempler er på plass for K2-ekspedisjonen. Nå venter 12 dagers marsj inn til K2 basecamp.
Den norske K2-ekspedisjonen har trolig begynt anmarsjen til fjellet, men får ikke gitt lyd fra seg på grunn av dårlig satelitt-dekning.
I natt tok Jarle den tunge avgjørelsen. Han returnerer fra fjellet pga dårlig vær og skrantende helse.
Norske klatrere i pakistansk Himalaya får ekstra utfordringer. Pakistanske metereologer advarer nå mot uvanlig store snøfall og stor skredfare.
Andre tags
Annonse