Utenetter er en håndbok og en inspirasjon for småbarnsfamilier som har fått nok av tidsklemme og hverdag hver en føler at man ikke makter å prioritere friluftslivet og den unike roen livet i naturen får med seg.

"Tenk at vi kan være hjemme her ute også"  Vilder (5)

Utenetter er en håndbok i å overlevere den verdifulle tradisjonen i friluftslivet til neste generasjon - og til å kanskje lære litt ekstra selv som forelder. Livet i naturen er en billig og givende aktivitet som gir rom for mestring, feriefølelse og verdifull familietid i hverdagen. Friluftsflokken viser deg hvordan du får det til.

Bestill boken Utenetter med fri frakt.

Utenetter vil gi deg motivasjon for å ta med de minste i familien på de store og små opplevelsene naturen har å by på. Her får du masser av nyttige tips og praktiske triks, samt nødvendig kunnskap og formidling av tanker rundt livet utendørs.

«En ærlig, gjennomført, konkret og inspirerende gavepakke til foreldre som vil bli bitt av friluftsbasillen.»

FORELDRE & BARN

I boken vil du finne pakkelister, motivasjonstips, planleggingsråd og utstyrsguide. Du får telt- og leirtips, båltips, matoppskrifter og tips til sanking og fiske for hele familien. Den inneholder også pekere til nyttige verktøy og ressurser som kart, apper, kunnskapsdatabaser med mere. Boken blir rikt illustrert og kommer med mange råd for å utvikle friluftslivskunnskapen din til neste nivå - og til å hjelpe de yngste inn i en sunn og motiverende friluftsvane.

Forfatterne av Utenetter

Utenetter er skrevet av Nina Volstad og Oliver Halvorsrød. De er blitt kjent som Friluftsflokken, som i tillegg til Nina og Oliver, består av Vilder og Leonora. Sammen tok de en beslutning for fire år siden om å være ute så mye de maktet. De startet med et enkelt mål: 2 netter pr. måned imellom mai og september. Siden den gang har prosjektet blitt utvidet til å gjelde året rundt, og eventyrene deres har blitt godt dokumentert.

Utenetter en guide til teltliv
Utenetter handler om dette. Gode, enkle opplevelser med barna. Foto Nina Volstad / Utenetter