Etter å ha reist verden rundt på jakt etter de største skiopplevelsene, vendte frikjøringsproffen Stian Hagen nesa hjemover. Han dro til Jotunheimen, en verden av ville og snødekte fjell, som ennå venter på å bli oppdaget av moderne skientusiaster. Høgruta i Jotunheimen er guideboka og inspirasjonskilden for alle som skal gå turen eller drømmer om en gang å gjøre det.

Boken kan bestilles her.

Ideen om en ny rute fra hytte til hytte, med nedkjøringer fra de høyeste fjellene i Norge, ble skapt foran peisen på Leirvassbu. Dette er ekte randonee! Siden starten i 2014, har hundrevis av mennesker gått Høgruta i Jotunheimen, Norges svar på Alpenes Haute Route.

I boka finner du turkart i målestokk 1:50.000 og flyfoto med inntegnede ruter. Den er gjennomillustrert med flotte bilder. Høgruta i Jotunheimen gir deg i tillegg masse nyttig informasjon om hvordan du kan planlegge en flerdagers alpin skitur i Jotunheimen, med eller uten hjelp fra en profesjonell guide.

Stian Hagen (f. 1974) er profesjonell skikjører og tindevegleder bosatt i Chamonix i Frankrike. Høgruta i Jotunheimen er hans første bok.

Viktig kunnskap til turen: Den lille snøskredboka av Kjetil Brattlien