Adventsquiz uke 4: Tema fjell

Kan du litt om fjell og sånn sier du? Siste sjanse til å vinne 9000 kr i gavekort fra Helly Hansen!

Her kommer siste runde av den populære adventsquizen - denne gang er det FJELL som er temaet.

Har du pugga m.o.h. og primærfaktor og historie og etymologi og drømt litt om en tur til himalaya? Da bør du klare deg bra - vis oss nedenfor!

Annonse

Sjekk også ut Helly Hansen sitt unike tilbud Ski Free, som inkluderer heiskort til din favorittdestinasjon med på kjøpet av utvalgte skiklær!

Vi trekker tre vinnere av gavekort på Helly Hansen-utstyr, på henholdsvis 5000,-, 2500,- og 1500,- til de tre heldige vinnerne - hver uke!

Du deltar med navn og E-postadresse. Ingen kjøp er påkrevd og du kan prøve flere ganger, men ditt navn/E-post får kun ett lodd i trekning.

Les denne saken for gjennomgang av reglene rundt adventsquizen!

Dette er siste runde i adventsquizen. Vi avslutter quizen på 26. desember.

Følg oss på Instagram og Facebook for å få det med deg.

Husk å svare på eposten vi sender deg om du skulle vinne. Om du ikke gjør det etter tre dager, mister du premien og vi vil trekke en ny vinner.

Ukens tema er Fjell, med litt ekstra sære og spennende spørsmål.

NB! Ditt navn og E-post brukes ikke til reklame eller andre hensyn - de er kun nødvendige for å nå deg dersom du skulle bli trukket ut som vinner!

Adventsquiz uke 4. Tema: Fjellquiz

Husk: Selv om du ikke har bestått quizen plettfritt, er du med i trekningen av fete premier fra Helly Hansen. Du får selvfølgelig også lov til å prøve igjen!

Hvor på skalaen scorer du?
0-3 riktige: Uffda. Du hører kanskje mest hjemme i Danmark.
4-6 riktige: Mye å gå på. Dette kan forbedres, ta en ferie på DNT-hytte og bli sittende og lese i peisestua.
7-8 riktige: Solid. Du har peiling på fjell fra både fjern og nær! Skaff deg en fjellquiz-bok og dominer på neste hyttetur, dette kan du!
9-10 riktige: Er det selveste Reinhold Messner som har svart eller? Mektig imponerende! Når er neste gang du skal summite Everest igjen?

side 1 av 1

Peder Balke malte mange norske fjell og er å finne både på Nasjonalmuseet og i Louvre. Her har han avbildet de velkjente konturene til en kjær kjempe. Hvilket fjell er dette?

Malerkollega Nikolai Astrup er kjent for å ha malt motiver fra Jølster og omegn. Der hadde han utsikt til det høyeste fjellet i Sunnfjord på 1826 m.o.h. - hva heter det?

Bildet er fra Himmelbjerget, noe mange feilaktig tror er Danmarks høyeste "fjell" (utenom Grønland!) De lærde strides litt, men vi skal helst vite: Omtrent hvor høyt er Danmarks høyeste punkt?

Kommunen som er hjem til Norges nasjonalfjell har også fjellet i kommunevåpenet sitt. Hva heter fjellet?

Helly Hansen er kjent som utstyrsleverandør for deltagerne i det klassiske programmet 71° nord. Programmet har også blitt eksportert til andre land, og da gjerne skifta navn - hva het den svenske versjonen av programmet?

Du får et bilde og et hint. Hvilken fjellkjede er vi i nå? Fjellet er velkjent blant klatrere for en italiener som tok med seg en gassdrevet drill på tur opp dit i 1970.

Dette fjellet er kjent som Himalayas svar på Matterhorn. Selv om det er langt fra det høyeste er det det tredje mest besøkte. Gjenkjenner du den karakteristiske profilen på bildet?

Norsk Folkehjelp er en del av Norges frivillige redningsmannskaper, som stiller opp til søk og redning i fjellsider og ved snøskred. Helly Hansen bidrar med utstyr til over 2000 frivillige - cirka hvor mange aksjoner i året kalles de ut på?

Vi skal innom høye fjell på andre planeter også, nemlig mars. Denne vulkanen kan skryte av å være solsystemets høyeste, cirka hvor høy er Olympus Mons?

Til slutt, et fantasifjell: Kjent som et fjell i KAST-kategori 4, med klatreruter på 11-tallet og sin karakteristisk dårlige stemning. Mt. Doom, eller Amon Amarth i Mordor, har et bestemt navn på alvisk. Hva er det?

Adventsquiz uke 3: Tema skisteder

Ny runde i vår populære quiz, og en ny sjanse til å vinne tusenvis av kroner i verdifullt Helly Hansen-utstyr!

Adventsquiz uke 2: Tema Topptur

Vi deler ut 9000 kr i Helly Hansen-gavekort. Vis oss dine toppturkunnskaper og vinn!