For nordmenn som har vært ute i hardt vær, har HH-logoen til Helly vært sydd inn i nakken på klærne i snart 150 år. Om det så er til sjøs som offshorearbeider eller seiler eller i fjellet som langdistansetraver eller frikjører.

Logoen synes også på innertøyet, men det er virkelig på yttertøyet at fintfolk kjennes til fjells. Helly Hansen sine skiklær har vernet frikjørere og racere såvel som skipatrulje og redningsfolk fra elementene i mange tiår. 

Legendariske serier med skiklær som Odin, Sogn og Ullr er nå tilgjengelige i årets utgaver, og med et ekstra fristende tilbud for deg som vurderer en oppgradering foran årets sesong. Det kalles  ganske enkelt for Ski Free.

smil-helly-128
Vi kan gå god for stilen, smilet og at skiklærne leverer - værmeldingen får du krysse fingrene for! Foto: Cam McLeod

Hvor vil du ta med deg Odin på ski-date?

Tilbudet går ut på at Helly Hansen spanderer på deg fri skikjøring i ett av over 50 skianlegg verden over. Du kan velge Kicking Horse, Aspen eller Chamonix, og her hjemme har du et vell av de beste frikjøringsdestinasjonene å velge mellom.

Ski free-tilbudet gjelder for over 90 forskjellige Helly-produkter, altså alle skijakker og -bukser for voksne og utvalgte juniormodeller. Se hele utvalget her! For hvert plagg har du muligheten til å booke en gratis skidag, og for anledningen har vi valgt ut to Helly-typer og noen norske anlegg som utgjør en god match. 

For frikjørere med riktig utstyr ligger hele verden for deres føtter. Vi fremmer forslag - din stil er jo ditt valg!

 

For den allsidige skikjører

Som en del av Ski Free kan du besøke seks ulike norske anlegg som vil gi deg flere olympiader verdt av utforløyper, herlig ukompliserte skogslinjer og metervis med puddersnø.

For østlendingene er det mulig å få gratis dager i Norefjell, Geilo, Hafjell og Kvitfjell. Disse har størst høydeforskjell i Norge, store løypenettverk med ypperlig prepping og byr på underholdning for deg som liker å kjøre på skjær - men det er rikelig med opplevelser i løssnøen også!

aksjon
Se på det som at Helly Hansen spanderer neste gang du skal ut i aksjon! Foto: Cam McLeod

Norefjell kan faktisk skryte av Nord-Europas høyeste høydeforskjell. Ta turen helt opp til toppen på Ravnåsen og rett skiene mot Bøsetra. På dager med nysnø er terrenget her på snaufjellet utmerket til cruising, du finner rikelig med sidehits og store flanker å boltre seg på. 

Vender du skiene ned mot dalen og bunnen av anlegget, kan du få en episk nedkjøring i øvre halvdel av heisen fra Alpinstua - finner du kjentfolk eller gamle spor ved gårslandskapet til høyre for heistraseen, er du på riktig sted!

Kvitfjell har i likhet med ovennevnte en sylskarp utforløype som vil glede enhver skikjører med sans for fart - og raske høydemetre. Utenom idrettsanlegget Kvitfjell primært er, er det også en herlig lekeplass på dager med mye snø. Fra topp-punktet kan du vende skiene vestover og finne utmerket, leken skogskjøring - se etter terrenget rundt løype nummer 26.

Her investeres det også i å gjøre nytt terreng tilgjengelig. Ta ski høyre fra toppen av Varden-området i anlegget og finn Kvitfjell sin egen pudderskog, et stort frikjøringsområde som lokale entusiaster har brukt mye tid på å gjøre tilgjengelig for deg!

helly-feature
Life Pocket er en spesiallaget lomme som holder batteriet i livet og fukten unna viktige dingser i felt. Foto: Helly Hansen

En titt på det tekniske

For eventyr i park, pudder eller topptur finner du ingen mer komplett pakke enn Helly sin nye Elevation Infinity 2.0 for herre og dame. Som sett med bukse og jakke med Helly Hansen sine mest avanserte patenter, er dette det komplette settet for deg som krever en fleksibel, avansert og 100% pålitelig løsning for ytterklærne.

Legg merke til de praktiske horisontale lommene i tillegg til detaljer som mansjetter, ryggsekkvennlig snitt og plass til hjelmen under hetta. I tillegg henger jakke og bukse nærmest sømløst sammen, så det avanserte materialet virkelig får skinne.

Gjennom årevis med utvikling har Helly blitt kjent for å mestre materialene de jobber med. Å produsere klær for krevende forhold gjør ikke bare at man må mestre snitt, form og funksjon, men selve bestanddelene av klærne. Det seneste, og høyeste nivået av funksjon for Helly Hansen har vært utviklingen av LIFA INFINITY PRO

elevation
Helly Hansen Elevation Infinity 2.0. Foto: Helly Hansen

Dette materialet bygger på Hellys unike Lifa-materiale, som her finnes i sitt mest avanserte format. LIFA INFINITY PRO er lett og ekstremt vannavvisende, vindtett og pustende. I skiklærne som holder HELLY TECH-standard, brukes materialet som en membran som hindrer fuktighet fra å trenge inn, samtidig som det tillater klærne å puste. Lifa er utviklet helt uten bruk av kjemikalier og trenger ikke etterbehandling for å opprettholde vannavvisningen!

Effekten er imponerende, og ingenting demonstrerer det bedre enn når den brukes i en heldress som Ullr Chugach.

For pudderhunden

Tar du dyp snø på alvor og får høy puls bare av å tenke på å tråkke inn i de breieste skiene, så bør du heller ikke være fjern for å ta med deg heldressen når værmeldingen viser rikelig med nedbør!

ullr-chugach
Ullr Chugach er for deg som tar pudderdagene på alvor. Foto: Helly Hansen

Det er gjerne lunefullt og forblåst, men når vestlandet først får en snødump hører du det gjaller av "woohoo" i fjellsidene på Stranda, Voss eller i Myrkdalen. La Helly spandere en dag på deg her!

For anleggene innerst i Hordaland, Voss og Myrkdalen, er det nemlig dette vestlandspudderet som hovedattraksjon. Når det først snør, kommer det mye, og anleggene her har terrenget til å fullende opplevelsen. 

På Voss har de nettopp fått i gang en ny gondol fra togstasjonen i sentrum av bygda, som gir deg tilgang til en rekke av de klassiske nedkjøringene anlegget har å by på. Se særlig etter åpne flanker langsmed Tråstølsheisen ned mot Bavallen.

tjukksno
Det er ikke lenge til slike opplevelser igjen! Foto: Cam McLeod

For Myrkdalen sin del kan forholdene fort være vidt forskjellige fra Voss nedi dalen. Oppe på Storhaugen finner du masse åpent terreng, mens lokale elsker å gå opp mot Finnbunuten og vende nedover mot bilveien - regn med 10-20 minutters gåtid tilbake til anlegget her, men det er verdt det!

Få kan derimot måle seg med de spektakulære opplevelsene Strandafjellet skisenter har å by på, med alperittet ned fra Roaldshorn som den store freeride-opplevelsen. Du kan virkelig ikke eie en heldress uten å noensinne ha kvittert for en nedkjøring ned herfra - og det er bare en av mengden av unike opplevelser frikjørere kan finne her.

Uansett stil og preferanse, er det nå tid for å finne frem de store forventningene og planlegge nye skidager. Vinteren er rett rundt hjørnet - er du kledd godt nok?

Ski Free med Helly Hansen

Denne vinteren spanderer Helly Hansen en gratis dag i anlegget for deg på 53 forskjellige destinasjoner over hele verden ved kjøp av skibukse eller jakke.

Les mer om tilbudet her!

Følgende norske anlegg er en del av tilbudet:

  • Stranda

  • Myrkdalen

  • Voss

  • Hafjell

  • Geilo

  • Kvitfjell

  • Norefjell

Utforsk skiklær for herrer

Utforsk skiklær for damer

Følg Helly Hansen på Instagram her og Facebook her!