Da Head lanserte Kore-serien i 2016 var det en sånn type ski som frikjørere snur hodet etter i heiskøen og i fjellet.

Denne sesongen kommer en etterlengtet oppdatering av hele lineup'en, med nye Kore-modeller fra topptur til pudderski - som scorer testvinner-resultater over hele kloden, også i Fri Flyt!

Head Kore har vært med på å etablere standarden for de moderne frikjøringsskiene. Dette er ski med lav vekt, stiv fleks og lavere svingradius, tøffere og mer anvendelige enn noengang før.

En ny bransjestandard

Nå er det Kore som leder an kvaliteten på frikjøringsski i 2022! Les videre for å få historien bak utviklingen.

Sluggerne i Head Kore-linja med 93, 99 og 117 midtbredde. Lette, lekne og allsidige.
Sluggerne i Head Kore-linja med 93, 99 og 117 midtbredde. Lette, lekne og allsidige.

Veien frem til å utvikle den nye generasjonen av Kore-ski har vært lang og full av ekte innovativ tenkning, slik historien til Head som skiprodusent bærer preg av. Navnet kommer fra flyingeniør og Petter-Smart-figur Howard Head, som fant opp slalomskia på nytt igjen.

Ordet revolusjon brukes ofte uberettiget, men Head snudde virkelig ski-verden opp ned i 1951. Da alle sto på tunge hickoryplanker, utarbeidet Howard sine Head Standard-ski som verdens første ski i metall. Han startet bare med å selge de ut av stasjonsvogna si på P-plassen ved de store anleggene, og ryktet gikk - skiene ble raskt en dundrende suksess! På 50- og 60-tallet var nesten 50% av alle solgte ski i USA Head-ski.

Howard Head med Head Standard - aluminiumsskia som var svarte for at du ikke skulle blende deg selv!
Howard Head med Head Standard - aluminiumsskia som var svarte for at du ikke skulle blende deg selv!

Head gjennomgikk over 40 ulike prototyper før målet var nådd, og etterpå har elementene sittet igjen i moderne skidesign. At du har en lettvekts-kjerne og plastsåle på skia er Head sin fortjeneste. Effektiv og innovativ tenkning ligger i merkets DNA, og det er ikke tilfeldig at Head har dominert på pallen i alpint i generasjoner.

Freeride-merket

Både Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal har gjort hele sin sportskarriere på Head-ski, og jibbestjerner som Anders Backe likeså. Men da Aksel filmet Supervention-segmentene sine på tidlig 2010-tallet med Head Turbine-pudderski på, var likevel ikke Head kjent som frikjøringsfavoritter.

Sam Kuch, Sammy 'Ibex' Lee og Hedvig Wessel er blant de som helst tar sine backflips på Head-ski.
Sam Kuch, Sammy 'Ibex' Lee og Hedvig Wessel er blant de som helst tar sine backflips på Head-ski.

Det var noe av det som gjorde at utviklerne på Head tok grep. Det ble mye arbeid og eksperimentering med form, stil og materialer. René Harrer, salgsdirektør for ski hos Head, forteller:

– Rundt 2015-16 kom vi til et punkt hvor vi så oss selv i speilet og bestemt at vi måtte gå inn med full gass, være modige og satse på dette nye konseptet. Vi gjorde noe helt annerledes enn det folk forventer fra Head, og det tror jeg ble en overraskelse for skifolket. Resultatet ble Kore.

Idéen bak Kore er å sette sammen en leken og lettkjørt ski som funker i alle forhold: Stiv nok til å gønne gjennom variert snødekke, og lett nok til å danse gjennom trærne eller drasse opp til toppen.

Hedvig Wessel på topptur med Head Kore i Lyngen. Foto: Anders Møller Vestergård
Hedvig Wessel på topptur med Head Kore i Lyngen. Foto: Anders Møller Vestergård

En head-turner

– Vi strevde med å være relevante for frikjørere på den tiden, men jeg husker da jeg dro på ISPO med disse nye skiene, og det var så mange folk som kom opp til oss og spurte om skiene, alle snakket om de. Folk fra andre skimerker kom opp til meg sa at disse nye Kore-skia var det beste de hadde prøvd, sier Harrer.

Skiene flyter bedre enn før og er satt sammen av høykvalitets materialer: Karubatreverk i kjernen, flere lag med karbonfiber, og innovativ bruk av Grafén - verdens sterkeste materiale.

–  Nå må vi si at dette bare er begynnelsen. Fremtiden er foran oss, og vi har enda ikke nådd toppen av potensialet til Head Kore, avslutter René Harrer.

Konstruksjonen til Kore-skiene er hemmeligheten bak de gode kjøreegenskapene.
Konstruksjonen til Kore-skiene er hemmeligheten bak de gode kjøreegenskapene.

Fullt utstyrt

Med Kore-skiene i arsenalet var det akkurat det som skulle til for å hjelpe Hedvig Wessel til en sølvmedalje sammenlagt i Freeride World Tour forrige sesong, og flere skal det sannsynligvis bli!

Den nye Kore-linja har bredder fra 117mm til 87mm på midten. Skiene spenner fra pudderski til de store, dype dagene, til mer all-mountain-orienterte modeller som innbyr til kjøring i anlegget, eller ekstra petite modeller for de lange toppturene. Det finnes også kvinnemodeller med navn Head Kore W.

I alle kategorier har Head Kore imponert, og årets modeller har allerede høstet lovord og priser i Freeskier, Powder, Backcountry Gear Guide og mange flere publikasjoner. Sørg for å få de med deg ut en tur i bakken og se hva alle snakker om!

Nye Head Kore

Ny linje med freeride-ski fra Head. Head Kore finnes i modellene 117, 111, 105, 99, 93, 87, 103 W, 97 W, 91 W, 85 W

Klikk her for å lese mer om Kore og her for Head sine hjemmesider.

Følg Head ski på Facebook

Her finner du @head_ski på Instagram