Denne sesongen markerer Haglöfs ett tiår med velkjente Vassi. Da frikjører Per Jonsson og Asbjørn Eggebø Næss gikk sammen med Haglöfs for å utvikle frikjøringskolleksjonen Vassi i 2010, var det ingen som kunne forutsi hvor populære disse skiklærne ble.

Kolleksjonen er oppkalt etter Vássečohkka, et av Sveriges mest populære skifjell rett utenfor Riksgränsen, ikke langt fra Narvik. Med tidsriktige farger og masser av tekniske løsninger tilpasset for den kravstore frikjøreren, ble Vassi standarden for skiklær.

Asbjørn Eggebø Næss og Jon Olsson på ISPO i 2012.
Asbjørn Eggebø Næss og Jon Olsson på ISPO i 2012.

– Vi ville ha klær som vi kjente oss kule i, som vi kunne bruke i og utenfor bakken, en jakke som hadde rom til hjelm og ryggbeskytter under. Det var noe nytt på den tiden, forteller Per Jonsson.

Da Vassi-kolleksjonen ble sluppet i 2012 vant Per og Haglöfs designprisen for innsatsen sin på ISPO-messen i München.

Stadige forbedringer

I dag jobber telemarkslegenden Jonsson for Haglöfs med produktutvikling. Forrige sesong kom Vassi GTX Pro, hele kolleksjonen gjenfødt for nye bransjestandarder som tar høyde for siste års materialutvikling og trender blant skifolket.

Vassi har ventilasjonen foran, istedenfor under armene.
Vassi har ventilasjonen foran, istedenfor under armene.

– Da vi lagde Vassi med hjelp fra designer Anna Orena hos Haglöfs, tok vi med oss alle greiene vi pleier å ha med oss ut i snøen. Nøkler, lommebok, solkrem, og så videre skulle få plass i lommene og samtidig skulle vi ha god ventilasjon, sier Jonsson. 

I tillegg har de plassert lommer og glidelåser med tenken om at du har med deg sekk når du er på ski – frikjørere skal jo alltid ha med seg sender/mottager, stang og spade for å utføre redninger i skred. Dette er skiklær som er laget av og for freeride-folket, uansett forhold.

Vassi passer utmerket for kravene til dagens og neste generasjons frikjørere. Foto: Magnus Sandberg Johansen
Vassi passer utmerket for kravene til dagens og neste generasjons frikjørere. Foto: Magnus Sandberg Johansen

 

Høyteknologisk og slitesterk

Vassi GTX Pro er den tøffe storebroren. Her brukes Gore Tex Pro sin svært pustende membran. Dette trelags systemet sikrer at du er godt skjermet fra vær og vind. Du kan grave ansiktet ned i den store kragen, og samtidig unngå kondens ved å puste gjennom dedikerte pustehull!

Nye Vassi GTX til venstre, Touring til høyre.
Nye Vassi GTX til venstre, Touring til høyre.

– Passformen på Vassi er romslig og noe vi har tenkt på underveis – vi har testet med massevis av forskjellige hjelmer for å finne et snitt som passer hodet, og både på bukser og jakke tenkt på å gi bevegelsesfrihet i feltet, forklarer Olsson.

Det har blitt satset på slitestyrke og vanntetthet, så i Vassi GTX Pro får du en jakke og bukse som dekker praktiske behov i mange skisesonger fremover. I tillegg har Jon og resten av gjengen i Haglöfs jobbet med å utvikle noen nyheter for årets sesong! 

Vassi er en Freeride-tungvekter med masse nyttige detaljer.
Vassi er en Freeride-tungvekter med masse nyttige detaljer.

For deg som alltid er på tur

Den nye generasjonen Vassi GTX Pro skiklær har fått ett nytt uttrykk og utvidet bruksområde. Derfor introduserer Haglöfs nå Vassi Touring GTX, en lettere og mer turvennlig variant, pluss en hoodie i Polartec-fleece ment til bruk som mellomlag.

Anne Ruud (t.v.) og Robert Robertsen (t.h.) i den norske fjellheimen med Vassi Tour GTX. OTO: Magnus Sandberg Johansen
Anne Ruud (t.v.) og Robert Robertsen (t.h.) i den norske fjellheimen med Vassi Tour GTX. OTO: Magnus Sandberg Johansen

- Den karakteristiske ventilasjonen på Vassi GTX Pro har vi også på nye Vassi Touring GTX, men vi har fjernet hoftelommene på jakka og laget store brystlommer. Her er det plass til å oppbevare fellene dine på turen ned. På buksen har vi også lavere vekt, praktiske lommer og ventilasjon.

Passformen på Vassi Touring GTX er tettere enn på Vassi GTX Pro. Dermed får du en jakke og bukse-kombinasjon som er komfortabel og lett på vei opp. Samtidig som den er kompromissløs og pålitelig på vei ned.

Vassi Mid Hood er et mellomlag det er lett å bli glad i.
Vassi Mid Hood er et mellomlag det er lett å bli glad i.

For alt midt i mellom

Vil du gjennomføre stilen? Få med deg Vassi Mid Hood også. De fleste har et fleeceplagg eller et mellomlag som de virkelig digger. Vassi-hoodien er en sånn en, det er en Primaloft-fleece du får lyst til å gifte deg med.

Stilige farger som du kan gå med utenfor bakken eller på aprés uten å kvie deg er en ting, men ypperlige tekniske funksjoner er det som gjør plagget! Pulsvarmere, romslige lommer, en behagelig hette og et materiale som holder deg varm og ventilert uansett hvor du er.

Haglöfs nye Vassi Touring GTX og Vassi mid hood er tilgjengelig denne sesongen og kan bestilles fra Haglofs.com.

Haglöfs Vassi - nyheter 2021/22

Sjekk ut Haglöfs.com for å bli mer kjent med den svenske freerideeksperten.

Her finner du utvalget av rykende ferske Vassi-klær for herre og dame.

Følg Haglöfs på Facebook her!

Klikk her for å se @haglofs på Instagram.