Du står opp før de andre, gjerne sammen med sola, og bare fuglene har startet dagen før deg. Det er svalt og utover dagen blir det bare varmere, men her oppe kan været skifte fort... Raskt begynner tankene å kverne.

Vurderingene rundt hvordan man skal kle seg byr seg frem flere ganger om dagen på en lengre tur, og de begrenses ytterligere av hva man pakket til å begynne med.

Kanskje du skal ut og gå fra hytte til hytte i Rondane i sommer? Eller er planen en roadtrip langs Helgelandskysten, med noen dagsturer innimellom? Allsidig og praktisk utstyr som lar deg planlegge for alle formål har blitt esset i ermet for de mest aktive av oss.

Haglöfs-ambassadør Anne Ruud bruker sitt L.I.M-utstyr til praktisk talt alt! Foto: Jacques Holst
Haglöfs-ambassadør Anne Ruud bruker sitt L.I.M-utstyr til praktisk talt alt! Foto: Jacques Holst


Mange funksjoner = lav vekt

For Anne Ruud, som lever livet med alpint og topptur om vinteren og terrengsykling og fjellvandring på sommeren, har Haglöfs funnet den ultimate løsningen på hennes behov. L.I.M-kolleksjonen huker av på alle kriteriene:

– Dette er utstyr som er så lett at du ikke merker at du har det på deg - eller at du har det med deg! Det er en stor fordel i alle situasjoner, forteller Anne.

– Nå for tiden går det mye i raske og korte turer. I Oslo så er det typisk Vettakollen og Grefsen som er de kortreiste attraksjonene, og med lett utstyr kan jeg yte maksimalt når det trengs, sier hun.

Den samlede vekten av et komplett L.I.M-sett er forfriskende lav. Foto: Haglöfs
Den samlede vekten av et komplett L.I.M-sett er forfriskende lav. Foto: Haglöfs

Modernistisk design

Svenske Haglöfs har sine røtter i ryggsekkproduksjon, startet i 1914. Siden har de utmerket seg som en av nordens ledende utstyrsprodusenter, med hele sortimentet. Her lages sko og soveposer, samt klær fra topp til tå.

Haglöfs kjennetegnes av innovativt design til praktisk bruk, og L.I.M-serien strekker Haglöfs' designkompetanse til det ytterste. Det må man når det skal være minimalistisk, for det er nettopp stjernearkitekten Ludvig Mies Van Der Rohe sitt motto Less is more serien er oppkalt etter.

Anne bruker L.I.M GTX Active Jacket og L.I.M Fuse Pant på bildet over.
Anne bruker L.I.M GTX Active Jacket og L.I.M Fuse Pant på bildet over.

Førsteklasses materiale

– Jeg må jo nevne hvordan dette ytterlaget føles. Det er ikke tykt og tungt som skallplagg, men fremdeles skikkelig effektivt mot vær og vind. Disse har jeg brukt på topptur på ski om våren også, forteller Anne.

Hun viser til L.I.M GTX Active jakken som er et lite teknologisk vidunder. Ved å bruke det nye Gore-Tex Paclite® Plus-materialet forsterket med den tøffeste Gore-Tex Active-membranen, får du en effektiv jakke med forbløffende lav vekt, godt under 400 gram. Den komplementeres av buksen L.I.M Fuse Pant, laget i resirkulert polyamid med max komfortabel passform og pusteevne.

– Og den buksa er så lett at du ikke enser den - nesten så du må dobbeltsjekke at du har den på deg før du går ut døra, sier hun og ler.

Mimic-jakka gjør alle jobbene som et mellomlag skal gjøre, og litt til. Foto: Jacques Holst
Mimic-jakka gjør alle jobbene som et mellomlag skal gjøre, og litt til. Foto: Jacques Holst

Vinn-vinn-prinsipper

Tanken bak L.I.M handler ikke bare om mantraet less is more. Målet til Haglöfs har vært å lage utstyr som er ekstremt lett og veldig pakkbart. Det handler ikke bare om å spare gram, det gjelder også alle fordelene du får ved å ha en moderne og lett oppakning i sekken.

Haglöfs L.I.M Mimic Hood er en demonstrasjon av disse to, men la oss også fremheve allsidigheten! Den myke syntetiske isolasjonsjakka kan spille en dobbeltrolle som pute i teltet. At den er så liten gjør at den får plass i en rumpetaske eller jakkelomme.

Skokolleksjonen har god demping, sterk såle og pustende oversåle. De finnes også med høyt og lavt skaft. Her er L.I.M FH GTX Low.
Skokolleksjonen har god demping, sterk såle og pustende oversåle. De finnes også med høyt og lavt skaft. Her er L.I.M FH GTX Low.

– For meg som terrengsykler mye om sommeren er det fint å bruke sånne klær - når det går mye oppover holder det bare med den ultralette T-skjorta L.I.M Crown Tee, men det er veldig godt å ha en isolasjonsjakke som backup. Mimic-jakka er favoritten fordi den er så lett å pakke sammen, så den blir med i sekken hele året, forteller Anne Ruud.

Haglöfs tradisjonelle styrke, ryggsekken, også er en del av kolleksjonen. L.I.M 25 veier bare 840 gram og er spekket med nyttige løsninger, inkludert et bæresystem med god ventilasjon. Kolleksjonen er komplett med lette sko som befinner seg i skjæringspunktet mellom joggesko og fjellstøvler, både med høy og lavt skaft, god demping og vannavstøtende Gore-Tex i oversålen.

Mange års designerfaring har gått inn i L.I.M-serien fra topp til tå. Foto: Jacques Holst
Mange års designerfaring har gått inn i L.I.M-serien fra topp til tå. Foto: Jacques Holst

– Jeg driver jo med mye forskjellige sporter. Dagsturer, bikepacking, stisykling, topptur, telt, løping, fjellvandring. Det er så fint med utstyr som du stoler på at kan brukes til alt, avslutter hun.

Har du lettere utstyr, kan du gå lengre. Da blir du også mindre sliten, eller du kan gå enda raskere, om forholdene krever det. Og det hjelper i situasjoner da man må tenke at speed is safety. Med utstyr som gjør flere oppgaver, kan du pakke mindre - og kan du bruke det samme utstyret til flere aktiviteter, sparer du både penger og miljø.

Haglöfs beviser at minimalistene hadde rett i at less is more!

Den nye L.I.M-serien fra Haglöfs

L.I.M står for Less is more og er Haglöfs sin splitter nye serie med ekstremt lett og ekstremt pakkbart friluftsutstyr. Du kan lese mer om L.I.M-kolleksjonen her!

Følg @anneruud på instagram her

Lær mer om Haglöfs på deres hjemmesider

Følg @Haglofs på Instagram

Sjekk ut vår flaggskippbutikk i Oslo, @haglofsbrandstoreoslo

Her finner du Haglöfs på Facebook