Når det kommer til presisjonsutstyr for topptur og alpinisme, skal det kunnskap til for å drive god butikk.

Dynafit er blant de få leverandørene vi har som rendyrker alle grener av topptur 365 dager i året, om det er på ski eller med løpesko på føttene har de 100% fokus!

For å sikre en god kjøpsopplevelse og ikke minst ekstraordinær etterkjøpsopplevelse har produsenten inngått et spesielt samarbeid med noen utvalgte forhandlere.  

6 av Dynafit sine 60 kompetansesentere i verden finnes i Norge.
6 av Dynafit sine 60 kompetansesentere i verden finnes i Norge.

Eliteforhandlerne

For å gi deg en garanti som kunde og skikjører har Dynafit et globalt kvalitetsprogram for forhandlere, kalt Dynafit Competence Centers.

Dette er utvalgte, sertifiserte forhandlere over hele verden som har vist seg verdige, gjennom ekspertise, erfaring, og kulturen som utgjør Dynafit sitt DNA.

Hos et kompetansesenter får du som kunde det største utvalget i Dynafit-utstyr og personale med evner til å tilpasse og reparere etter alle behov.

I Norge har vi 6 slike over hele landet - Bli bedre kjent med de norske butikkene med dette kvalitetsstempelet!

Gutta på Intersport Ørsta poserer foran sitt Dynafit-sertifiserte verksted. Foto: Intersport Ørsta
Gutta på Intersport Ørsta poserer foran sitt Dynafit-sertifiserte verksted. Foto: Intersport Ørsta

– Ikke noen ulempe å holde til her!

Kenneth Nydal er butikksjef på Intersport Ørsta. Med tilholdssted i tjukkeste Sunnmøre, har Kenneth og hans dyktige personale bygget et team med ansatte som selv brenner for å kjøre ski ute.

– Vi liker å si at vi holder til i indrefileten i Norge. Vi har flotte skimuligheter rett ut av døra, sier Kenneth.

– Jeg har selv gått på topptur i 28 år nå, og vært tro til Dynafit og techbindingene hele tida. Det har blitt mindre turer på meg etterhvert som unga vokser til og jeg vokser ut, men jeg prøver å komme meg ut – også når det smeller i butikken! Det gjør det når det er fine forhold, forteller butikksjefen.

– Vi er best på sko. Vi kan tilpasning bedre enn de fleste. Det er essensen av hvordan vi fungerer som butikk, vi reparer, driver med blokking, fresing, det meste som skal til for å få en god dag i fjellet.

– Vi vil gi gode opplevelser til folk. Det går ikke hvis ikke skoen sitter godt på foten, avslutter Kenneth Nydal på Ørsta.

Intersport Ørsta

Vikegata 25

6150 ØRSTA

Nettside

Skandinavisk Høyfjellsutstyr er et kompetansesenter med lange tradisjoner. Foto: SHU Trondeim
Skandinavisk Høyfjellsutstyr er et kompetansesenter med lange tradisjoner. Foto: SHU Trondeim

På fjelltur i bartebyen

Midt i Trondheim by finner vi Skandinavisk Høyfjellsutstyr, en spesialistbutikk med stamtavle. Siden 1972 har de skaffet til veie utstyr for både klatrere, skifolk og andre våghalser.

– Det beste med å være kompetansesenter er tilgang til læring. Vi har utviklingssamtaler, produktsamlinger og opplæringssamlinger på høyt nivå. Sånt er nyttig for våre ansatte, forteller Kurt Wulff, daglig leder på SHU.

– Markedsmessig er det også interessant, å være en del av teamet gir litt status. Folk skjønner at vår butikk er en butikk på høyt nivå, de skjønner hva de går til, sier Kurt.

– Vi har vokst mye på topptursegmentet de siste ti årene og det går jevnt oppover. Vi er ressursbutikk nr. 1 i Trondheim Både for de som kjøper ski for første gang og for de mer vante, som får hjelp med tilpasning og reperasjoner, sier Wulff.

Skandinavisk Høyfjellsutstyr Trondheim

Olav Tryggvasons gt. 3
7011 TRONDHEIM

Nettside

Bjørn Ness (t.v.) og Eric Sadorg på Intersport Sogndal. Foto: Synne Julie Eilertsen
Bjørn Ness (t.v.) og Eric Sadorg på Intersport Sogndal. Foto: Synne Julie Eilertsen

Puddermekkaets skiforhandler

Få vet mer om vestlandspudder, skogskjøring og store toppturfjell enn befolkningen i Sogndal, og for Bjørn Ness som er skiansvarlig på Intersport Sogndal var det en selvfølge å bli kompetansesenter, som bygdas største skiforhandler.

– Vi satser på dette på grunn av plassen vi ligger på. Det er masse aktive brukere på stedet og vi har en bra kultur, både for topptur og frikjøring. Om det er et sted det bør være en skikkelig skibutikk, så er det Sogndal!

– Det er mange aktive tindevegledere her og mye aktive i fjellet generelt, det ryker en del utstyr som må fikses innimellom. Da må vi vite nøyaktig hvordan ting funker, sier Bjørn.

– Som Dynafit-senter får vi innblikk tidlig i nytt utstyr før det kommer på markedet. Det er verdifullt å få prøve ut nytt utstyr og vite nøyaktig hvordan det funker, forteller han.

Intersport Sogndal

Hovevegen 6

6856 SOGNDAL

Nettside

Daglig leder Magnus Espeland på verkstedet til RESER i Molde. Foto: Selfie
Daglig leder Magnus Espeland på verkstedet til RESER i Molde. Foto: Selfie

Med Romsdalen som lekeplass

– Jeg har jobba med Dynafit siden 1997, så det er en del av bakgrunnen til at vi har blitt kompetansesenter. Vi veit jo hva vi prater om!

Det hører vi fra Magnus Espeland, daglig leder på RESER i Molde. I fjellene rundt er det et stort og aktivt randonnéemiljø - i tillegg til at noen av landets mest populære toppturfjell ligger rett rundt hjørnet.

– Vi har et tett samarbeid med Romsdal Randonnéeklubb, for det er viktig å være en del av miljøet. Nå skal også Dynafit komme med utstyr for juniorer. Ski staver og utstyr – det er innmari tøft, og relevant for oss, sier han.

I et gult hus med utsikt mot Romsdalsfjella holder Reser til. Foto: Magnus Espeland
I et gult hus med utsikt mot Romsdalsfjella holder Reser til. Foto: Magnus Espeland

– Som kompetansesenter får vi tilgang på hele Dynafit-sortimentet, en komplett fjellkolleksjon for hele året – ski, sykkel og løping. Det er som skreddersydd for akkurat her vi er. For å være spydspissen i bransjen, så har Dynafit skjønt at de må ta vare på oss som jobber på dette nivået, sier Magnus.

– Vi har et dyktig verksted med passformgaranti, hvor vi garanterer at skiskoen passer til bruken du skal ha det til. Noen lurer på at hvorfor vi bare har Dynafit-skistøvler inne, med tanke på at vi bør tilby flere passformer – men vi gjør alt, vi støper og blokker ut og ordner, så alle kundene blir fornøyde, legger han til entusiastisk.

RESER Molde

Fannestrandvegen 78

6416 Molde

Nettside

Fullt sortiment med Dynafit-gear for hele året og alle formål. Foto: Magnus Espeland
Fullt sortiment med Dynafit-gear for hele året og alle formål. Foto: Magnus Espeland

For helgekrigerne i hovedstaden

For et land med befolkning som er født med ski på beina kommer man ikke utenom hovedstaden. Braasport er Oslo sitt Dynafit competence centre. De har etablert seg i toppen med nettbutikk og verksted på Frysja og en stor butikk ved Ullevål Stadion.

– Vi har altmulig av toppturfolk. Weekend warriors som skal til Hemsedal, eller studenter som studerer på folkehøyskoler og universiteter rundt omkring med fine skiforhold rundt. Det forteller Asle Tangvik, kategorisjef for alpint på Braasport.

Montering av bindinger på verkstedet til Braasport. Fotto: Braasport
Montering av bindinger på verkstedet til Braasport. Fotto: Braasport

– Med topp verksted og mulighet for å booke time hos oss er det klart vi må levere høyt på kompetanse, sier Tangvik.

– Det beste med å være kompetansesenter er tilgang til gode reservedeler og limited edition utstyr, som vi kan vise frem til markedet før andre får det. Og annenhvert år blir vi med ned til alpene med Dynafit for å delta på utviklingssamling, sier han smilende.

Braasport

Kjelsåsveien 168B
0884 Oslo

Nettside

Pionérene på Oppdal

For Vertical Playground, eller VPG, er Dynafit en viktig del av drifta. Som ansvarlige for importen av merket til Norge i flere tiår, har pionérene på Oppdal vært helt sentrale for at topptur ble allemannseie i landet.

VPG i Oppdal har fått nytt, helprofft mekkeverksted for ski, sykkel, støvler og alt innimellom.
VPG i Oppdal har fått nytt, helprofft mekkeverksted for ski, sykkel, støvler og alt innimellom.

– VPG handler om at vi er en gjeng med skientusiaster som er så heldige at de får jobbe og leke med de skal selge. De har en ekte lidenskap for det de driver med, en gjeng som skjønner problemet ditt når du kommer til oss med det, sier Steffen Fjelldal i VPG.

– Vi bygger på å plukke ut de beste produktene basert på egenerfaring i stor grad, og sørger for at kundene våre får samme opplevelse som oss. Vi har allerede gjort jobben liksom. Det er ikke kjøpt inn på måfå, vi har gjort bevisste valg på hva vi tilbyr, og at de og de tingene har vi kutta ut fordi de ikke er bra nok, forteller han.

VPG har nylig flytta til nye lokaler i Oppdal til næringshuset Krux. Foto: VPG
VPG har nylig flytta til nye lokaler i Oppdal til næringshuset Krux. Foto: VPG

– Vi er stolte av å være kompetansesenter med verksted, utvalg og høy tillitt. Så kan vi jo nevne at det kommer folk fra både nært og fjernt til oss fordi de får akkurat den ekstra tryggheten rundt handelen, avslutter Fjelldal.

Vil du vite mer Dynafit sine kompetansesentre? Sjekk ut Dynafit sine nettsider her!

Vertical Playground / VPG

Ola Setroms veg 17

7340 Oppdal

Nettside