Her kommer en dårlig skjult hemmelighet fra Les Houches, ved foten av Mont Blanc. Det er et lite selskap med navnet Blue Ice som lager noe av det beste utstyret som finnes for fjellfolk. Navnet vekker ikke ringeklokka i skallen til de fleste, men bør definitivt gjøre det når du ser anmeldelsene!

Fra sin spede begynnelse i 2008 har det tatt bare 15 år for Blue Ice å vinne 3 ISPO-priser og en bråte tester. De har etablert nye grenser med sine ryggsekker, isskruer, isøkser og klatreseler, med florlette Choucas klatresele som sitt første flaggskip. Blant fjellfolket i Chamonix er det Blue Ice som setter standarden.

Blue Ice Harfang passer de fleste skistøvler med rand foran.
Blue Ice Harfang passer de fleste skistøvler med rand foran.

Stegjern tar landet med storm

Se bare på de rykende ferske stegjernene Harfang. Disse innovative stegjernene er spesiallaget for skikjørere. Derfor er de lettere, enklere å bære og mer slitesterke enn noe konkurrentene kan by på. Dette gjorde dem til vinneren av den store stegjernstesten i Fri Flyt nå nylig.

Se Nikolai Schirmer demonstrere Harfang i videoen under.

Om du noensinne har måttet boote opp en bratt renne vet du hvor viktig det er å ha stegjern du stoler på. Det er utstyr du ikke bruker på mesteparten av turen, men som er helt uvurderlig når behovet først oppstår.

Mange kjenner til hvor kjipt det kan være å ha gammeldagse, stive stegjern med på tur. De er et tungt, mannevondt pinnsvin som bor i sekken din og gnager høl på matpakke og dunjakke. Harfang løser det enkelt med jern som er lette å ta av og på, og lette å bære.

Harfang veier bare 400 gram og kan pakkes slik i sekken, eller i en hendig pose du kan henge i hoftebeltet.
Harfang veier bare 400 gram og kan pakkes slik i sekken, eller i en hendig pose du kan henge i hoftebeltet.

Trikset er at alu-og-ståltennene ikke sitter på en skinne eller spenne, for de henger på en Polyetylen-stropp som gjør de lette å pakke sammen, ta på og bruke. Harfang tok ISPO-premie i januar og kom til Norge i februar '22. De har med rette blitt omtalt som revolusjonerende. Bestill den i nettbutikken til VPG her!

Fjellgeitas nye favoritter

Om du dukker opp til aprés på Moö i Chamonix klokka 17 på en tirsdag i februar, så er det litt se og bli sett - man ser fort om du er ekte fjellgeit eller enda en turist. Blue Ice har spesialisert seg på fjellgeit-utstyret. Harfang er nyeste fjær i hatten deres, men la oss titte på klatreselen Choucas light, isøksa Hummingbird og utvalget av testvinnende ryggsekker.

Hummingbird veier like mye som en sjokoladeplate. Her fra fabrikken hvor isøksene settes sammen. Foto: Blue Ice
Hummingbird veier like mye som en sjokoladeplate. Her fra fabrikken hvor isøksene settes sammen. Foto: Blue Ice

Den er spesielt utviklet for topptur og laget med samme tanke som Harfang - isøksa Hummingbird er bygget i titan og aluminium, med egenvekt på bare 200 gram. Idéen er at du skal være komfortabel med å ha den med deg på lange turer uten å måtte ergre deg over å bære på dødvekt.

Isøksa tok hjem testvinnertittelen fra isøks-testen i Klatring, og har blitt fast innslag på bratte randonnékonkurranser.

Choucas har blitt navnet som definerte merket Blue Ice, og var det første produktet som fikk folk til å stoppe opp da det ble lansert i 2011. Den markerte seg først som en superlett klatresele under 150 gram, og pro-modellen tok hjem testvinnermerket fra Klatring i 2020.

Choucas har blitt foredlet i 6 ulike iterasjoner siden lanseringen i 2011. Foto: Blue Ice
Choucas har blitt foredlet i 6 ulike iterasjoner siden lanseringen i 2011. Foto: Blue Ice

Siden har Blue Ice laget en oppfølger spesielt for skifolket, Choucas light er laget for å kunne tas av og på uten å måtte ta av seg skiene, med vanvittige 89g egenvekt!

Ryggsekker har også vært definerende for ryktet til Blue Ice. Kjent for sine no-nonsense løsninger og spesielt ski-tilpassede produkter, er utvalget av skisekker blitt enda en kategori hvor Chamonix-gutta har tatt innversvingen på konkurrentene. Sekkene Yagi og Kume har fått utmerkede skussmål i siste test - og de er bare en del av det større sortimentet.

Om dette er en vanlig dag for deg, bør du bli godt kjent med Blue Ice-utstyr!
Om dette er en vanlig dag for deg, bør du bli godt kjent med Blue Ice-utstyr!

Lar kvaliteten snakke for seg

Filosofien til Blue Ice er ganske enkelt å lage utstyr som virkelig er nytenkende og bedre enn det som finnes fra før. Det gjør dem til en moderne utfordrer i kategorier hvor store fjellnavn gjør noe som er godt nok. Her er istedet Blue Ice fast bestemt på å være best - og stå inne for det. Såpass sikre er de i sin sak at de gir lange garantier på produktenes holdbarhet.

For å få formidlet sin sak sitt trengs ikke slagord, branding og kompleks markedsføring. De lar kvaliteten på utstyret snakke for seg og så har ryktet gått i miljøet deretter. Det er det som gjør lille, unge Blue Ice til en skikkelig tungvekter.

Blue Ice

Produsent av utstyr til dedikerte skikjørere, alpinister og klatrere. Grunnlagt i Chamonix i 2008.

Importeres av VPG på Oppdal. Her kan du bestille Choucas Light, Harfang, Hummingbird , Yagi og Kume.

Sjekk ut hjemmesiden til Blue Ice her!
Her finner du Blue Ice på Facebook.
@blueiceclimbing heter de på Instagram.