SKREDSIKKERHET: XXL tar skredsikkerhet på alvor. Foto: Tore Meirik

– XXL setter skredsikkerhet høyt

Pål Gøran Åstrøm sier det er beklagelig at årets Vinterguide gikk uten sikkerhetsfokus, men er klar på at sportskjeden XXL tar skred på alvor.

– Vi takker for innspill, og spesielt fra anerkjente profiler som Espen Nordahl. Dette er et svært viktig tema. Ikke bare skredsikkerhet, men også hvordan vi alle opptrer generelt i fjellet. XXL setter skredsikkerhet høyt, og samarbeider blant annet tett med BCA, sier nordisk innkjøper for ski i XXL, Pål Gøran Åstrøm, til Fri Flyt.

Tirsdag publiserte Fri Flyt en kommentar skrevet av Espen Nordahl. Der kommer han med kritikk til sportskjeden XXL for å ha manglende fokus på skredsikkerhet i deres nyutgitte Vinterguide. Nordahl påpeker at det ikke er noen informasjon om hvordan man unngår skredulykker utover en utstyrsguide.

XXL sier det er beklagelig at det ikke kom med i guiden, og at de i etterkant ser at de kunne fått plass til informasjon om skred og sikkerhet i fjellet.

– I forhold til Vinterguiden så måtte vi dessverre gjøre noen endringer i siste liten på grunn av utfordringer med logistikken. Det medførte dessverre at skredproduktene ikke kom med, og at også artikler vedrørende skredsikkerhet ble tatt ut av guiden. Dette er svært beklagelig fra vår side, og vi ser at vi kunne puttet artiklene inn, selv om ikke alle produkter var på plass.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MANGLER INFORMASJON: Det er denne vinterguiden Nordahl reagerer på. Foto: XXL

Han sier de tar kritikken til etterretning, men at de samtidig også har tatt skred på alvor gjennom lengre tid. Blant annet gjennom skredkurs.

– Nå i uke 48 har vi gjennomført grunnleggende opplæring i skred og sikkerhetsprodukter med 250 av våre skiansatte i Norge og Sverige. Her holdt blant annet Tom Erik Heimen et innlegg på sikkerhet og ferdsel i fjellet, samt at våre ansatte fikk teste produkter og opplæring i disse. Etter nyttår vil vi også gjennomføre skredsikkerhetskurs for våre gjester i flere av våre varehus, samt at vi kommer til å publisere artikler og innlegg om temaet gjennom vinteren.

 
 
VIS KOMMENTARFELT
Annonse
Annonse
Annonse