Deltakerne skal kjempe seg opp Galtåtind på 1124 meter over havet, Søre Klauva på 1348 meter og Kirketaket på 1439 meter. (Se kart nederst i saken)

Rennet arrangeres 17. mars, og er fjerde runde i randonee-Norgescupen 2017-18. Norges skiforbund omtaler løypelegger og initiativtaker Ola Hovdenak som en av landets mest erfarne rennarrangører.

– De tre toppene i Isfjorden er av de fineste i området med fantastisk utsikt, og løypa legges litt utenom det som vanligvis blir gått. Men sikkerheten står selvfølgelig i høysetet, så ved dårlig vær og eventuell skredfare vil løypetraséen endres, sier han.

Hovdenak arrangerte også den første utgaven av rennet tilbake i 2014, og siden har deltakerantallet steget jevnt.

– Vi håper på over 100 deltakere i år også, og vil gjerne slå rekorden fra i fjor med 103 løper, sier han.

Slik gikk Romsdal Rando 2017: – Han er helt ekstrem 

Saken fortsetter under

Noen har hastverk rundt løypa. Foto: Daniel Kvalvik

– Romsdals Rando er den kuleste av de kule
Romsdals Rando er favoritten til Hildegunn Gjertrud Hovdenak, som vant Romsdals Rando både i 2015 og 2016.

Selv om den tidligere rando-landslagsutøveren nå satser fullt på terrengsykkel og nylig tok sammenlagtseieren i det seks dager lange etapperittet Andalucia Bike Race i Spania, vil hun prøve å få med seg årets utgave av Romsdal Rando.

– Det er masse kule randokonkurranser, og jeg syns Romsdals Rando er den kuleste av de kule, så jeg er gira. Jeg liker at det er langt, sier Hovdenak.

Hun håper på pallen men anser seg ikke lenger som noen forhåndsfavoritt.

– Jeg har jo ingen rutine lenger og enda dårligere arbeidsøkonomi, men pall er alltid målet. Med Emelie (Forsberg), Ida (Nilsson) og Malene (Blikken Haukøy) på start blir det tøft, så det er svært ambisiøst å si at pallen er realistisk , sier Hovdenak.

Les også: – Du må ikke reise ut i Europa for å finne bratte rando-konkurranser 

Saken fortsetter under

Hildegunn Gjertrud Hovdenak fra Romsdal Rando 2016. Foto: Daniel Kvalvik

Kjemper om 20 000 kroner
Årets premiepott er på til sammen 20 000 kroner og fordeles på de raskeste løperne i racing klassene. I tillegg blir det uttrekkspremier som fordeles på deltakerne i alle klassene.

Følgende klasser er satt opp:
Racingklassen er for aktive mosjonister og eliteløpere, de med superlett utstyr og tettsittende bekledning. Denne klassen inngår også i år i Norgescupen og starter klokka 12.
Speedklassen er for de med lett utstyr og som vil måle seg mot andre, og forventet målgang på fire til seks timer. Også denne klassen har tidtaking, og starter klokka 11.
Touringklassen går uten tidtaking og er tilpasset de som vil ha en tur i godt merket løype med forventet målgang på seks til åtte timer. Disse starter når de vil mellom klokka 0930 og klokka 10.

Saken fortsetter under

Romsdal Rando er like mye for de uten Lycradress. Foto: Daniel Kvalvik

Ny juniorklasse
Nytt i år er en egen konkurranseklasse for junior. Den er basert på samme prinsipper, men blir noe kortere enn seniorløypa.

– Tilbud til juniorer er noe Skiforbundet har etterspurt, og som vi syns er gledelig, så derfor legger vi til rette for dem med en tilpasset løype. Vi kutter ut den første toppen, så juniorene vil få en løype med rett under 2000 høydemeter, sier Hovdenak.

Mer om Romsdal Rando 

Neste renn i Norgescupen går allerede påfølgende helg: Stryn Rando 3000 arrangeres på palmelørdag, 24. mars, og også her er det individuell som står på programmet. I fjor var det Kilian Jornet som vant Stryn Rando 3000, i utklassingsstil.

Les også: Randorennet som lokker utenlandske proffer til Norge   

Stranda Rando, som skulle vært arrangert for første gang 21. april, er avlyst. 

Dette er løypa i Romsdal Rando 2018. Foto: Arrangøren