I STORFORM: Lars Erik Skjervheim (t.h.) gir tommel opp for formen. Her sammen med Glenn Tore Løland i Italia. Foto: Privat

Randokongen Lars Erik Skjervheim (36): – Jeg er i mitt livs form

Norges soleklart beste randoutøver, Lars Erik Skjervheim, sier han aldri har vært bedre trent enn nå. Det kan bety norsk jubel i kommende sesong.

– Formen er veldig god. Den er egentlig litt skummelt god, og har vært det litt for lenge til å holde. Sammen med god akklimatisering fra høydeopphold og gode treningsperioder nå lover det godt. Jeg er positiv, gira og motivert, sier Lars Erik Skjervheim til Fri Flyt.

36-åringen fra Voss har vært den ubestridte randokongen i flere år, og fikk kanskje sitt livs prestasjon da han gikk inn til en særdeles imponerende 16. plass i Sveits i fjor. Når vi får tak i Skjervheim er han på høydeopphold sammen med nyervervelsen Glenn Tore Løland i Italia.

I forkant av sesongen var han klar på at han tok en sesong til på landslaget, og ifølge han selv er han altså i særdeles god form før de internasjonale konkurransene starter med verdenscup i Andorra 27. januar.

– Det er jo slik at vi norske har mye mindre konkurransetrening enn de europeiske. De har gjerne gått 3-4 renn allerede, mens jeg starter med verdenscup om to uker. Så jeg starter litt på null, og forventer å bli satt på plass der. Men så bare øker det utover, og da er jo det store målet VM i Italia i februar. Der skal jeg være topp ti, eller kanskje too fem. Det er et naturlig mål, sier Skjervheim.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PÅ HØYDEOPPHOLD: Lars Erik Skjervheim (t.v.) på høydeopphold sammen med Glenn Tore Løland. Foto: Privat

Han kan se tilbake på et svært godt år.

– Det siste året har vært bra for min del. Jeg har trent med god kontiunitet i flere år nå, og det går framover. Jeg har tatt solide skritt framover, sier 36-åringen.

– Kan vi si at du er i ditt livs form?

– Jeg har vært det det siste året. Det går jo litt opp og ned, men jeg har aldri vært så gjennomtrent som jeg er nå. Så nå gjelder det å få det ut.

Foran årets randosesong har landslaget blitt utvidet med to utøvere: Glenn Tore Løland og Sindre Hoff. Skjervheim mener det har hatt en positiv effekt med flere utøvere i stallen.

– Det er veldig bra. Vi får både matching og selskap, og har egentlig bare utelukkende positive erfaringer. Det gjør selvsagt at økonomien blir litt trangere, men i sum er det veldig positivt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HAR TROA: Lars Erik Skjervheim har god tro på at Glenn Tore Løland (t.v.) kan ta han igjen - etterhvert. Foto: Privat

Nå håper han de nye kan ta over tronen.

– Selv om jeg selvsagt skal gjøre det vanskelig for de. Men målet er jo at de skal matche meg så fort som mulig, uten at jeg skal gi etter. Både Sindre og Glenn Tore er spennende og kan få til mye bra. Det er en idrett som krever at man legger ned mye arbeid over lang tid. Man må kjøre fort på ski, også skal det helst gå fort oppover også, men jeg har tro på at det skal bli bra, sier Skjervheim.

Første verdenscup for landslaget er altså i Andorra 27. januar.

Motta nyheter, tips og guider fra friflyt.no

 
 
VIS KOMMENTARFELT
Annonse
Annonse
Annonse