PÅ TOPPTUR: Gjengen gikk tur på Paviljongen Roalden på Strandatrekket tirsdag kveld. Foto: Per Eivind Vågnes

– Over en halvmeter knusktørt pudder

Snøen vil ingen ende ta på på Sunnmøre. Nå meldes det om gode løssnøforhold.

– Det var felles konsensus mellom alle som var på turen at vi hadde mellom 30 og 60 centimeter jevnt med pudder. Vestvendt vind sørger for en oppsamling av all snøen som har kommet de siste nettene. Noen steder var det nesten ikke noe dybde, mens i andre partier var det nærmere halvannen meter, sier toppturentusiast Per Eivind Vågnes til Fri Flyt.

Onsdag kveld var han på tur til Paviljongen Roalden på Strandatrekket og kunne melde om særdeles gode november-forhold. Tidligere på dagen ble det også gått tur på Fingeren i Hjørundfjorden, med rapporter om det samme.

– Kan nevnes at gutta på tur var undertegnede og Hjørundfjorden Mountainguide representert ved Jens Arve Forbord og Svein Urke, begge primus motor, og det er få som har mer lokal kunnskap enn disse to her, vokst opp på Urke og trasket i Sunnmørsalpane siden barnsben av, hærlige og meget kunnskapsrike fjellvante karer.

Det er i tiden framover ventet mer snø i området. Dronningkrona og Tafjordfjella får nærmere en meter nysnø på toppen inn mot helga. Det samme gjør Skjorta og flere steder i Romsdalen. Det blir med andre ord en god toppturhelg på nordvestlandet. 

 
 
VIS KOMMENTARFELT
Annonse
Annonse
Annonse