Skittentindrando, som i år fungerer som NM i randonee, arrangeres av Tromsø Randoneeklubb i morgen, lørdag 14. april.

Skittentind Comp-NM er på drøyt 15 kilometer, fire fjelltopper og totalt 1980 høydemeter. I tillegg arrangeres Skittentind Original for lag på to til tre personer med drøyt 12 kilometer løypelengde, tre topper og 1300 høydemeter, samt Skittentind familierando med en fjelltopp og 884 høydemeter.

Norgescupen er avgjort, NM er åpent
Selv om ingen kan true Emelie Forsberg eller Vegard Øie som sammenlagtvinnere i seniorklassene, ei heller Sondre Svensli eller Andrea Nakken i juniorklassene, ligger det an til kamp om resten av pallplassene (Se sammenlagtlister lenger ned i saken).

– Det er moro å dra i land sammenlagtseieren selv med noen DNF grunnet skibrudd, sier Øie, som vant forrige helgs runde i Norgescupen.

Les også: Hovdenak og Øie vant RandoEnern 

Saken fortsetter under

Vegard Øie vant RandoEnern sist helg, her med resten av pallen: Gjermund Nordskar og Håkon Klerud Johannessen. Foto: RandoEnern

Forventer hard konkurranse
Øie er både spent og tent på helgas NM, men vet lite om hva som venter i Skittetindsrando på lørdag.

– Jeg gleder meg til helgas konkurranse. Jeg har fått inntrykk av at forholdene er gode, og værmeldingen virker lovende. Utover det kjenner jeg lite til løypen, og har dessverre heller ikke anledning til å gå igjennom den på forhånd, så det er jo ikke ideelt, sier han.

Øie forventer seg hard konkurranse, og har ikke noen klar strategi på forhånd, selv om motbakkekapasiteten tradisjonelt har vært hans styrke.

– Det er vel ventet et ganske bra startfelt, så jeg må se an om jeg kommer til å ha mer enn nok med å prøve og holde følge med de andre løperne, eller om jeg kan klare å rykke fra i motbakkene. Men jeg tenker den første stigningen vil gi meg svar på hvordan jeg skal angripe resten av løypen, sier han.

Rekordinteresse for randonee
Når Norges Skiforbund skal oppsummere Norgescupsesongen i randonee, noterer de seg flere gledelige trekk med årets sesong: Deltakerrekord, økende interesse og høyere nivå generelt.

– Norgescupen har i år hatt deltakerrekord, med til nå 133 ulike deltakere fra junior til veteranklasser for begge kjønn. Dette er vi meget fornøyd med, og vi ser at interessen for sporten øker. Det er stor bredde i både dame- og herreklassene, og nivået i toppen er veldig høyt, sier Martin Bartnes, som er kontaktperson for randonee i NSF.

Saken fortsetter under

Emelie Forsberg har allerede vunnet dameklassen i Norgescupen. Her fra seieren på Stryn Rando tidligere i vinter. Foto: Johan Olai Svidal 

Dette er stillingen i Norgescupen i forkant av rando-NM:
Kvinner senior
1. Emelie Forsberg, Romsdal Randoneeklubb, 500
2. Malene Blikken Haukøy, Høydal IL, 280
3. Hildegunn Gjertrud Hovdenak, Romsdal Randoneeklubb, 240

Menn senior
1. Vegard Øie, Romsdal Randoneeklubb, 500
2. Håkon Klerud Johannessen, Romsdal Randoneeklubb, 380
2. Hans-Inge Klette, Viljar IL, 380
4. Gjermund Nordskar, Tromsø Randoneeklubb, 360

Menn junior
1. Sondre Svensli, Eidsvåg IL, 500
2. Håkon Øyeng Moe, Ørsta IL, 100
2. Edvart Sætran Sollia, Torvikbukta IL, 100

Kvinner junior
1. Andrea Nakken, Romsdal Randoneeklubb, 100

Fullstendige sammenlagtlister alle klasser