Slik løser du nybegynner-problemene

Aslak trekker pedagogikken helt tilbake til startlinja når han tar med nybegynner Gro på sykkeltur i Trysil.
Foto: Christian Nerdrum

Etterhvert som man lærer seg å sykle, vil utfordringene ved stisykling forandre seg. For Gro Kveldro Bruksås dreier det seg om det mest grunnleggende. Hun er nybegynner og trenger hjelp fra sykkelekspert Aslak Mørstad. I denne episoden har Aslak hivd seg i bilen til Trysil for å møte både nybegynneren og løypesjef for Trysil Bike Arena, Olve Norderhaug. De siste årene har løypemannskap og gravemaskiner stått på for å lage landets mest imponerende sykkelanlegg. Hvert år dukker det flere kilometer med tilrettelagte stier som snirkler seg sømløst både i og utenfor heisenes rekkevidde. Syklingen her er derfor litt annerledes enn det en finner på naturlige stier, men det har nok også vært en del av suksessen for satsningen. Her kan alle sykle, gammel som ung, med akkurat den sykkelen de har. 

TERRENGSKOLEN S6

  • FAKK TJUVEN
  • LINJEVALG - MED ASLAK OG BRAGE VESTAVIK
  • NYBEGYNNERENS PROBLEMER - TRYSILTUR
  • DRA PÅ BAHJULET - MED ASLAK OG BRAGE VESTAVIK
  • MANUAL - MED ASLAK OG BRAGE VESTAVIK
  • GAMMEL VS NY SYKKEL - VI TESTER GAMLE SYKLER
  • OVERRASKELSESEPISODE

Når Aslak møter Gro er det, ett av spørsmålene hun har. Holder denne sykkelen for meg her på disse stiene? Mens Aslak lurer på om konsekvensen av sommersatsningen har gitt et oppsving i besøk på legekontoret – isåfall av hvem – og hva gjør Trysil med det?

TERRENGSKOLEN 

Terrengskolen går nå inn i sin sjette sesong (!) med Aslak Mørstad to programleder. I de senere innslagene har den rutinerte syklisten stadig hatt med seg flere gjester, og i år er blir det flere innslag med utforsyklist Brage Vestavik. Det er et spennende team, da de to kommer fra forskjellige skoler og tilnærmer seg sykkelmessige utfordringer ganske ulikt. Vi skal også til Trysil for å sykle med en nesten helt fersk nybegynner. 

Se alt av Terrengskolen

 
 
VIS KOMMENTARFELT
Annonse
Annonse
Annonse