Anders Skarstein i god flyt nedover løypa. Foto: Silje Holmsen

NC DH #4 Nesbyen

Nesbyen Freeride avholdt 4. runde i norgescup downhill søndag 19. august.
DCH rytter Lars Sandviken ut målhoppet. Foto: Silje Holmsen
Brage Vestavik fem minutter full retur av lokal kebab men klar for å gi gass og vise muskler. Foto: Are Tallak

Fri Flyts utskremte var på plass og snakket usammenhengende i mikrofonen mens norges fineste DH syklister raste nedover i Nesbyen Freerides nybygde norgescup-løype. Løypa ble testet på morgenkvisten og det var rått, vått og glatt hele veien ned. Antall kjørere kombinert med mye regn de siste dagene hadde også gjort løypa grovere enn vanlig.

I seeding-omgangen får man også norgescuppoeng, så etterhvert som de aktive rullet nedover så man at det gikk fortere og fortere blant de aktive.

Søndag og finaledag hadde strålende sol hele dagen, så etterhvert som tida gikk tørket løypa opp og ga kjørerne stadig mer selvtillit til å pushe grenser og finne sekunder som kunne kuttes. Som vanlig var Brage Vestavik (13) lynrask, og til tross for sykdom og roping på elgen på start vant han klart sin klasse og fikk en sterk 12. plass totalt. Nevnes skal også veteranen Jostein Sanderlien Hole som fikk en god stund i hotseat før de de beste i menn senior tok fra han plassen.  Seier i menn veteran og 7. totalt er knallsterkt.

Blant jentene var det Anita Ager-Wick som tok seieren, mens det unge talentet Marianne Rud hadde nest best tid av jentene, og hun er fortsatt junior. Kari Anne Tragethon og Helene Moland fulgte på de neste plassene i Kvinner senior.

Det knives hardt i toppen av sammenlagtlista for Menn senior og i dag kunne alt skje med den gule trøya. Zakarias Blom Johansen hadde trøya før dagens konkurranse og klarte med et nødskrik (10 poeng) å beholde den med sin 5. plass. Knut Løkås misset podiet såvidt med fjerdeplassen, mens Isak Leivson tok bronse.
Utforlegenden Espen Johnsen dro på hardt i dag, og til tross for punktering nesten midtveis i løypa klarte han å tråkke seg ned til 2. plass, kun slått av dagens desidert raskeste mann : Kristoffer Haugland.

Det må rettes en stor takk til arrangørene i Nesbyen Freeride, som med ukuelig pågangsmot og dugnadsånd både har laget en utfordrende og morsom nc løype og avholdt et prikkfritt arrangement. (om man ser bort fra at speakeren krysset mållinjen og skapte trøbbel for sekretariatet i finalen..)

Neste norgescuprunde blir på Oppdal 9. september før det virkelig braker løs på Hafjell med sirkus og WC med hele verdenseliten 15/9.

Full resultatliste Nesbyen NC DH #4

Foto: Silje Holmsen

 
 
VIS KOMMENTARFELT
Annonse
Annonse
Annonse